Politiķe Lielbritānijā ierosina komandantstundu vīriešiem, lai sievietes varētu justies drošāk (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zck_/Unsplash

Lordu palātas locekle Dženija Džounsa savas uzstāšanās laikā ir ierosinājusi Lielbritānijā sešos vakarā ieviest komandanstundu vīriešiem. Ideja, kas izskanējusi uz nozieguma izmeklēšanas fona, ir raisījusi asu reakciju un pat draudus idejas autorei, vēsta portāls "Unilad".

Priekšlikums noteikt laiku, pēc kura uz ielām vairāk nebūtu jāatrodas uz ielas, ir izteikts debatēs, kas veltītas vardarbībai ģimenē. Šo ziņu saasinājusi arī kāda izmeklēšana - policistiem šķiet, ka viņi varētu būt uzgājuši nesen bezvēsts pazudušās Sāras Everardas mirstīgās atliekas.

Bezvēsts pazudusī pēdējoreiz tika manīta dodoties uz savām mājām Brikstonas rajonā Londonā pusdesmitos vakarā. Mirstīgās atliekas uzietas blakus esošajā Kentas grāfistē.

Everardas pazušana ir raisījusi nacionāla mēroga diskusiju - daži komentētāji izteikušies, ka pie notikušā zināmā mērā vainīga arī pati Sāra, kura "pārāk vēlu bija izgājusi no savām mājām".

"Man šķiet, ka šāds lēmums ļautu sievietēm justies daudz drošāk un mazinātu dažāda veida diskrimināciju," minējusi politiķe. Šajā laikā Londonas policija ir izsludinājusi ieteikumu sievietēm ierobežot ārā pavadīto laiku.

Šī ideja ir saskārusies ar asu kritiku - Džonsa savā "Twitter" profilā minējusi, ka "pār mani ir nolijusi vesela lavīna ar mizogīniem e-pastiem un "tvītiem". Tas, šķiet, tikai pastiprināti norāda uz to, ka problēma ir ar vīriešiem".

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu