Itālijā Lieldienu brīvdienās tiks noteikts karantīnas režīms

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: raulbaldean/Shutterstock

Itālijā Lieldienu brīvdienās visā valstī tiks noteikts karantīnas režīms, liecina dekrēta projekts, ar kuru bijusi iespēja iepazīties ziņu aģentūrai "Reuters".

Gaidāms, ka valdība jau šodien apstiprinās šo dokumentu.

No 3.aprīļa līdz 5.aprīlim plānots slēgt visus veikalus, kas nepārdod pirmās nepieciešamības preces, un cilvēkiem būs atļauts atstāt mājas tikai, lai dotos uz darbu, pēc medicīniskās palīdzības vai ārkārtējos gadījumos.

Taču gaidāms, ka vairāki reģioni, tostarp Lombardija, jau no pirmdienas tiks pakļauti stingram karantīnas režīmam.

"Es ceru, kas šis būs pēdējais upuris, kas tiek lūgts mūsu pilsoņiem," sacīja Lombardijas reģiona prezidents Atilio Fontana.

Itālijā inficēto skaits šonedēļ pieaudzis par 10%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, un amatpersonas brīdinājušas, ka situācija pasliktinās, izplatoties jaunajiem lipīgākajiem koronavīrusa paveidiem.

Pirmais karantīnas režīms visas valsts mērogā Itālijā tika izsludināts pirms gada un ilga desmit nedēļas. Otrais karantīnas režīms tika ieviests uz Ziemassvētku laiku.

Pēdējo mēnešu laikā valdība noteikusi reģionālus ierobežojumus atkarībā no inficēto skaita.

Kā karantīnas režīms Lieldienās ietekmēs ticīgos, kas vēlas apmeklēt baznīcas, vēl nav zināms, bet domājams, ka ierobežojumi būs līdzīgi Ziemassvētkos ieviestajiem.

Ziemassvētkos cilvēkiem bija atļauts apmeklēt baznīcas, kas atrodas tuvu dzīvesvietai.

Avots Vatikānā sacīja, ka pāvests Francisks savu Lieldienu vakara misi, visticamāk, beigs agrāk, lai ticīgie var pagūt nokļūt mājās pirms nakts komandantstundas iestāšanās plkst.22.

Atšķirībā no pērnā gada šajās Lieldienās plānots atļaut mājsaimniecībai uzņemt ierobežotu skaitu viesu.

Taču no pirmdienas paredzēti stingrāki ierobežojumi "dzeltenajiem" reģioniem, kuros, kā tiek uzskatīts, pastāv zems risks inficēties ar Covid-19. Šajos reģionos tiks stingri ierobežota kustība starp pilsētām un slēgti restorāni un bāri.

"Variantu ietekmes dēļ vīrusa izplatība paātrinās. Mēs piekrītam valdības izvēlēm," paziņoja Itālijas reģionu konferences prezidents Stefano Bonacini.

Papildu valsts mēroga pasākumiem, kas noteikti cīņā ar pandēmiju, Itālija arī nosaka reģionālos ierobežojumus atbilstoši četru pakāpju/krāsu sistēmai, kas balstīta uz datiem par inficēto skaitu. Situācija tiek pārvērtēta katru nedēļu.

Itālijā kopš pandēmijas sākuma pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu miruši vairāk nekā 100 000 cilvēku, kas ir septītais lielākais Covid-19 upuru skaits pasaulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu