Epidemiologs: Kopš februāra beigām faktiski divkāršojies ārzemēs inficējušos cilvēku skaits (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kopš februāra otrās puses faktiski divkāršojies cilvēku skaits, kuri ar Covid-19 inficējušies ārzemēs, valdības sēdē paziņoja Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Viņš skaidroja, ka februāra pēdējā un marta pirmajā nedēļā pa sešiem Covid-19 gadījumiem ieviests no Zviedrijas un Vācijas, pa pieciem no Somijas un Ukrainas, četri gadījumi ievesti no Krievijas, trīs - Igaunijas, pa diviem no Arābu Emirātiem, Nīderlandes, Polijas un vēl trīs no Tanzānijas. Pa vienam gadījumam savukārt ievests no Dominikānas, Ēģiptes, Francijas, Itālijas, Turcijas, Lielbritānijas.

Epidemiologs skaidroja, ka Tanzānijas parādīšanās to trešo valstu vidū, no kurām ievesti Covid-19 gadījumi, raisīja aizdomas par tur notiekošo, jo līdz šim Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datos šai valstij nav uzrādīti Covid-19 gadījumi. "Tanzānijā nav neviena gadījuma, (..) tas vedina domāt, ka, ja valsts neziņo par savu epidemioloģisko situāciju, rodas jautājums - vai uz šo valstu sertifikātiem var paļauties?" vaicāja eksperts.

Jau ziņots, ka sākot ar 17.martu, atgriežoties no ceļojuma trešajā valstī, personai par saviem līdzekļiem būs jāveic Covid-19 tests un jādodas pašizolācijā, piektdien lēma Ministru kabinets.

Otrdien valdība lēma ar 17.martu atļaut lidojumus uz trešajām valstīm, tāpēc piektdien valdība lēma par pasākumiem, kā kontrolēt un uzraudzīt, lai iedzīvotāji, atgriežoties no ārvalstīm, ievērotu epidemioloģiskās drošības prasības.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu