Rinkēvičs apliecina Latvijas atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas atbalsta Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību, šodien Igaunijas organizētajā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes neformālajā tiešsaistes diskusijā par situāciju Krimā septiņus gadus pēc Krievijas Federācijas īstenotās prettiesiskās aneksijas, pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā aģentūru LETA informēja ministrijā, ārlietu ministrs norādīja, ka Latvija turpinās uzturēt Krimas okupācijas neatzīšanas politiku. "Krievijas rīcība ir starptautisko tiesību pārkāpums, kas negatīvi ietekmē starptautisko drošību un stabilitāti. Jau septiņus gadus starptautiskā sabiedrība skaidri paudusi atbalstu Ukrainai un starptautisko tiesību ievērošanai," teica Rinkēvičs.

Ministrs norādīja, ka situācija Krimā arvien pasliktinās. Latviju īpaši satraucot cilvēktiesību pārkāpumi un represijas pret Krimas tatāru kopienas pārstāvjiem un citām etniskajām grupām. Visi cilvēktiesību pārkāpumi esot jāizmeklē, un vainīgie jāsauc pie atbildības. 

Vienlaikus ārlietu ministrs atkārtoja prasību Krievijai nodrošināt starptautiskajiem cilvēktiesību pārraudzības mehānismiem piekļuvi okupētajām teritorijām. Ministrs pauda bažas par pieaugošo militarizāciju Krimā, kas negatīvi ietekmē drošības situāciju Melnās jūras reģionā. 

Īpaši satraucoši esot Krievijas centieni mainīt Krimas demogrāfisko stāvokli, tāpat arī turpinās Krievijas īstenotā "pasportizācijas" politika un Krimas iedzīvotāju iesaukšana Krievijas bruņotajos spēkos, tā pārkāpjot starptautiskās humanitārās tiesības.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu