Meža zvēri vai garnadžu bezkaunība? Pļavnieku kapos zūd ziedi no kapavietas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pļavnieku kapos, pēc bērēm no kapuvietas nozog dzīvas ziedus un vainagus. Aizgājušā piederīgie joprojām šokēti par zagļu bezkaunību, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Nesen Kristīne Pļavnieku kapos apglabāja savu radinieku. Draugi un tuvinieki, kas atnākuši no nelaiķa atvadīties, sanesuši klēpjus ar ziediem, bet jau nākošajā dienā no pušķiem un vainagiem vairs nebija ne miņas.

"Palika tikai plastmasas vainagi, ko atveda radinieki no Daugavpils, bet dzīvu pušķu vairs nebija, proti viss tika nozagts. Kā daudzi saka, tās varēja būt stirnas, bet nu stirnas neēd visu līdz pēdējai lapai. Acīmredzami viss bija savākts un aiznests," teic Kristīne.

Bēru dienā viņa uzņēma fotogrāfiju kā izskatījās kapuvieta, līdzīgajā rakursā nācās fotografēt arī nākošajā dienā. Ar vizuālajiem pierādījumiem sieviete vērsās pie Pļavnieku kapu administrācijas lai saņemtu kādu situācijas skaidrojumu.

Viņi sievietei apstiprināja, ka šādi tik tiešām mēdzot notikt.

"Es pavaicāju par videonovērošanas kamerām. Viņi teica, ka ir tikai viena kamera, pie centrālas ieejas. Pašsaprotami, ka caur centrālo ieeju neviens to nenesīs. Es pavaicāju: kāpēc vēl kaut kur nav papildus kameru? Viņi atbildēja, ka tas esot dārgi, liels elektrības patēriņš. Tādas viņiem bija atrunas. Viņi ieteica vērsties policijā," stāsta cietusī.

Kristīne ir skeptiski noskaņota par policijas spēju zagļus atrast un visdrīzāk tā nebūs prioritāra lieta izmeklētājam, tāpēc iesniegumu nerakstīs. Sieviete drīzāk vēlas pabrīdināt citus cilvēkus, kuru piederīgie atdusas lielpilsētu kapos, tāpēc "Facebook" dalījusies ar pieredzēto.

"Lai viņi varbūt dzīvus ziedus speciāli kropļotu. Iesaka ziedus apliet ar zilajiem graudiņiem. Es ar šo iepriekš nekad nebiju saskārusies. Tu tajā brīdi vienkārši par šādām lietām nedomā, ka tev speciāli būtu jāsalauž ziedi, speciāli tos jāsabojā. Tu atnes cilvēkam pēdējā ceļā no visas sirds. Tu uzskati, ka tas viss būs ar viņu kopā visas četrdesmit dienas," viņa turpina.

Pļavnieku kapu administrācijā raidījumam "Degpunktā" situāciju skaidroja līdzīgi kā telefoniski Kristīnei - kapu pārstāvji uzskata, ka ziedus tiešām varējuši apēst meža dzīvnieki, bet netiek izslēgts ka tie bijuši zagļi, taču bez iesnieguma policijā administrācija nekādi situācijā līdzēt nevar.

Kristīne savukārt padomus cīņai ar zagļiem jau izmēģinājusi praksē un nākošajā dienā uz kapu kopiņas nolika neļķes pirms tam tās salaužot uz pusēm. Līdzi atnests arī vainags – to nācās apdedzināt. Bojātie ziedi neviena neaiztikti uz kapa vietas guļ joprojām.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu