"Blue Jackets" aizmaina Kivlenieka tiešo konkurentu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veini Vehvilainens
Veini Vehvilainens Foto: AP/ Scanpix

Latvijas vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda aizmainījusi somu ripu ķērāju Veini Vehvileinenu un Toronto "Maple Leafs", iegūstot aizsarga pozīcijā spēlējošo viņa tautieti Miko Lehtonenu.

Merzļikina nesen gūtā trauma deva iespēju 24 gadus vecajam Vehvileinenam tikt izsauktam uz NHL. 4.martā viņš debitēja "hokeja mekā", Mačā ar Dalasas "Stars" nepilnās 11 minūtēs atvairot trīs no četriem metieniem.

Pēdējo pusotro sezonu soms pārsvarā spēlēja "Blue Jackets" fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL), Klīvlendas "Monsters" rindās 34 mačos vidēji ielaižot 2,77 ripas un atvairot 90,1% metienu. Šosezon viņš AHL piedalījies vienā spēlē, kurā ielaida trīs ripas.

Sezonas pirmo pusi Vehvileinens pavadīja īrē Jiveskiles JYP. Ziemeļamerikā somu vārtsargs ir otro sezonu.

Arī 27 gadus vecais Lehtonens šosezon debitēja NHL. Jau pērn maijā viņš ar "Maple Leafs"" noslēdza viena gada sākuma līmeņa līgumu. Lehtonens šosezon piedalījies deviņās spēlēs, kurās atzīmējies ar trim rezultatīvām piespēlēm, četrām soda minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Līgumu ar "Maple Leafs" viņš noslēdza pēc veiksmīgās debijas sezonas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kur Helsinku "Jokerit" rindās regulārajā čempionātā 60 spēlēs guva 17 vārtus, veica 32 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +26. Gagarina kausa izcīņā viņam sešos dueļos vieni vārti, trīs piespēles un pozitīva lietderība +1.

Jāņa Kalniņa komandas biedrs starp aizsargiem bija labākais vārtu guvējs un ražīgākais spēlētājs. Šīs sezonas pirmajā pusē viņš bija īrē "Jokerit" komandā, 17 mačos gūstot astoņus vārtus, deviņreiz rezultatīvi piespēlējot un sakrājot pozitīvu lietderību +4.

Lehtonens nav izvēlēts NHL draftā, līdz ar to nevienai Ziemeļamerikas komandai nepiederēja tiesības uz viņu. Pirms spēlēšanas KHL Lehtonens pārstāvēja Zviedrijas komandu Jenšēpingas HV71, kā arī Somijas vienības Tamperas "Tappara", Kouvolas "KooKoo", Turku TPS un Turku "Tuto".

Aizpērn viņš palīdzēja Somijas izlasei triumfēt pasaules čempionātā.

"Maple Leafs" paspārnē ir latviešu aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš pagaidām spēlē AHL.

Lehtonens pēc darba vīzas ASV nokārtošanas un karantīnas iziešanas pievienosies "Blue Jackets" rezerves sastāvam.

"Blue Jackets" ar 26 punktiem 28 spēlēs ieņem piekto vietu centrālajā divīzijā, kamēr "Maple Leafs" ar 40 punktiem 28 dueļos ir Ziemeļu jeb Kanādas divīzijas līdere.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu