"YouTube" pagājušajā gadā izdzēsa 800 000 dezinformācijas video par Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: NiP STUDIO/shutterstock.com

Video koplietošanas platforma "YouTube" pēdējos piecos mēnešos ir izdzēsusi vairāk nekā 30 000 maldinošu Covid-19 vakcinācijas video. Kopumā 2020.gadā "YouTube" izdzēsa vairāk nekā 800 000 dezinformācijas video par Covid-19, vēsta raidsabiedrība BBC.

Platformas "YouTube" pārstāve sacīja, ka videoklipi ir pretrunā ar informāciju par vakcīnām, ko sniegusi Pasaules Veselības organizācija.

Kopumā 2020.gadā "YouTube" izdzēsa vairāk nekā 800 000 dezinformācijas video par Covid-19. Šie video ietver ne tikai nepatiesu informāciju par Covid-19 vakcīnām, bet arī plašākus medicīniski nepamatotus apgalvojumus par Covid-19.

Nepatiesie apgalvojumi ietver uzskatu, ka vakcīna nogalina cilvēkus, izraisa neauglību vai satur slepenu mikroshēmu, kas tiks ievadīta vakcīnas saņēmējam.

2020.gada sākumā, kad pandēmija bija tikko sākusies, "YouTube" bija kā mājvieta daudzām sazvērestības teorijām par vīrusu, paužot nepatiesus apgalvojumus arī par ārstnieciskām metodēm.

Pēdējo mēnešu laikā "YouTube" ir novērojusi, cik daudz video tiek publicēti par Covid-19 vakcīnām, paužot nepatiesu informāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu