Igaunijā par atrašanos veikalā bez maskas varēs piemērot 800 eiro sodu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Deniss Dronin/shutterstock.com

Igaunijas valdība plāno paplašināt policijas iespējas uzraudzīt ar Covid-19 izplatību saistīto ierobežojumu ievērošanu. Ja pašlaik tikai Veselības pārvalde var sodīt par ierobežojumu neievērošanu, tad pēc grozījumu stāšanās spēkā policija drīkstēs noteikt naudas sodus līdz 800 eiro, piemēram, par maskas nevalkāšanu veikalā, raksta ERR.EE

Igaunijas Iekšlietu ministrija ir vienojusies ar valdību par grozījumiem Likumā par infekcijas slimību novēršanu un profilaksi, kas paplašinās policijas pilnvaras.

"No policijas viedokļa tas patiešām ir vissvarīgākais darba rīks papildus skaidrojošajam darbam, kuru mēs turpināsim. Diemžēl ir cilvēki, kurus, ja neskaita sodīšanu, nekā citādi nevar ietekmēt, un tieši tādēļ šis likums tiek pieņemts," sacīja Iekšlietu ministrs Kristians Jaani.

"Palielinot profilakses darbu, policijai būs jāīsteno darbības, kuras tā parasti neveic, un tas būs jādara uz citu uzdevumu rēķina: tas ir, ja mēs vairāk izpildīsim noteikumus un palīdzēsim Veselības departamentam, tas nozīmē, ka dažas izmeklēšanas ieilgs - varbūt būs mazāka satiksmes uzraudzība un tā tālāk," skaidroja Policijas un robežsardzes pārvaldes krīzes vadītājs Vallo Koppels.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu