Lietuviešu priesteri apsūdz astoņus gadus veca puisēna izvarošanā un sazāļošanā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: ROMSVETNIK/shutterstock.com

Lietuviešu priesteris Alojs Volskis tiek apzūdzēts par astoņus gadus veca bērna izvarošanu un sazāļošanu Detroitā, ASV 2010. gadā, paziņoja Viļņas arhibīskaps Gintars Grušs. Kamēr izmeklēšana un tiesas process turpinās, pats priesteris vainu noliedz, vēsta portāls "15min.lt".

2010. gadā astoņgadīgais zēns mācījās bīskapa Kellija katoļu skolā. Notikuma dienā zēns atradies skolotāju atpūtas istabā, jo bijis saaukstējies. Kad priesteris to pamanījis, viņš zēnam piedāvājis divas zilas tabletes, kuras zēns esot paņēmis. Kā teikts tiesas paziņojumā, zēns tās norijis, kļuvis mierīgs un pazudusi apziņa.

Tiesas paziņojumā ir teikts, ka bērns nav varējis pakustēties un drīz pēc tam priesteris viņu izvarojis skolotāju atpūtas telpā. Puisēns apgalvo, ka dzirdējis, kā priesteris Volskis izvarošanas laikā runājis latīņu valodā, skaitījis lūgšanas un dziedājis.

Pēc notikušā gadījuma zēns savai mātei pateicis, ka nekad vairs nevēlās doties uz šo skolu un kategoriski atteicies pildīt mājasdarbus. Tomēr zēns turpinājis apmeklēt katoļu skolu, kā rezultātā viņš piedzīvoja trauksmi, depresiju un citas mentālās veselības problēmas. Turpinot apmeklēt katoļu skolu, viņa trauma tikai saasinājās, teikts paziņojumā.

Bērns tuviniekiem atklājis iespējamo priestera vardarbību tikai 2018. gada sākumā, jo Volskis kopš notikuma esot viņam konstanti draudējis, ka nodarīs ļaunumu viņa ģimenei, ja viņš kādam to izstāstīs.

Līdz brīdim, kad puisēns iesniedzis apsūdzību par iespējamo izvarošanu, Volskis turpinājis strādāt draudzē. Tiesas procesa sākumā priesteris slēpies mācītājmuižā, pēcāk mainot slēpšanās vietu un mēģinot aizbēgt no valsts.

Pēc arhibīskapa Gintara Gruša iesniegtās sūdzības 11. martā, apsūdzētais priesteris stingri noliedza jebkādas apsūdzības pret, iespējams, paveikto noziegumu pret nepilngadīgo zēnu.

Saskaņā ar ASV tiesību aizsardzības iestāžu datiem nepilngadīgais bērns 2018. gadā iesniedza apsūdzību tiesā, un 2019. gadā lieta tika nodota Mičiganas prokuratūrai.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu