Apbalvoti "Lielās mūzikas balvas 2020" laureāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Komponists Imants Kalniņš
Komponists Imants Kalniņš Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Sestdienas vakarā tika apbalvoti "Lielās mūzikas balvas 2020" laureāti, informē "Latvijas koncerti".

Balvu "Par mūža ieguldījumu" jau iepriekš tika nolemts piešķirt komponistam Imantam Kalniņam un diriģentam Aleksandram Viļumanim.

"Par izcilu sniegumu gada garumā" balvu saņēma pianists un komponists Raimonds Pauls un pianiste Agnese Egliņa, "Par izcilu darbu ansamblī" - trompetists Jānis Porietis, bet kategorijā "Gada koncerts" uzvarēja Elīnas Garančas un pianista Malkolma Martino koncerts Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 2020.gada 10.oktobrī.

Kategorijā "Gada jaundarbs" uzvarēja Pētera Vaska "Sestais stīgu kvartets", kategorijā "Gada jaunais mākslinieks" - diriģents Aivis Greters, bet "Par izcilu interpretāciju" balvu saņēma dziedātājs Aleksandrs Antoņenko un pianists Reinis Zariņš par Riharda Štrausa un Riharda Vāgnera mūzikas atskaņojumu "Jūrmalas festivālā".

Balvu "Par radošu, drosmīgu un inovatīvu māksliniecisko darbību Covid-19 krīzes apstākļos" piešķīra par pasākumu "Kamēr… upē", kuru Gaujas krastā rīkoja Cēsu Mākslas festivāls.

"Publikas simpātijas" balsojumā visvairāk punktu ieguva maestro Raimonds Pauls.

"Lielā mūzikas balva" ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums akadēmiskajā mūzikā, kuru organizē "Latvijas koncerti" sadarbībā ar Kultūras ministriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu