Latvijas biatlonistus apsteidz par apli jauktajā pāru stafetē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas biatlonisti Baiba Bendika, Sanita Buliņa, Aleksandrs Patrijuks un Edgars Mise svētdien Nove Mesto ieņēma 18.vietu Pasaules kausa (PK) devītā posma jauktās stafetes sacensībās, kurās tika apdzīti par apli.

Vēlāk jauktajā pāru stafetē par apli tika apdzīti arī Buliņa un Mise, kuri samierinājās ar 26.pozīciju.

Jauktajā stafetē pārliecinošu uzvaru svinēja Norvēģija, kurai līderpozīciju pēc pirmās ugunslīnijas nodrošināja Tirila Ekhofa, vēlāk stafeti pārņemot Martei Ulsbū-Reiselannai un turpinot brāļiem Tarjejam un Juhannesam Tingnēsam Bē. Norvēģi visu mērķu aizvēršanai ņēma talkā četras rezerves patronas, finišējot pēc vienas stundas vienas minūtes un 24,1 sekundes.

Minūti un 8,7 sekundes atpalika Itālija, bet vēl 14 sekundes vēlāk finišēja Zviedrija. Abām medaļniecēm nācās izmantot pa desmit papildu patronām, aizverot visus mērķus.

Bendika pirmajā ugunslīnijā bija precīza un trasē devās kā astotā, bet otrajā viņa pielietoja trīs rezerves patronas un atkāpās uz 11.vietu. Arī Buliņa izmantoja trīs papildu patronas, taču stafeti Patrijukam nodeva augstajā 12.pozīcijā. Patrijuks mēroja divus soda apļus un pielietoja visas sešas papildu patronas un pēc savas pēdējās šaušanas tika apsteigts par apli.

Apdzīšanas brīdī Latvijai bija 18.vieta 25 startējušo kvartetu konkurencē.

Šosezon Pasaules kausā notikušas divas sacensības jauktajā stafetē. Posmā Oberhofā uzvaru izcīnīja Krievijas Biatlona savienības (SBR) komanda. Latvija ar Bendiku, Buliņu, Misi un Robertu Slotiņu sastāvā tika apdzīta par apli un ieņēma 19.vietu 23 komandu konkurencē.

Otrreiz izlases sacentās pasaules čempionātā Pokļukā, kura rezultāti tiek skaitīti arī Pasaules kausa izcīņā. Uzvarēja Norvēģija, bet Latvija tādā pašā sastāvā kā Nove Mesto ierindojās 23.vietā.

Tikmēr jauktajā pāru stafetē uzvaras laurus plūca Zviedrija, kurai pēdējā posmā pirmo vietu izrāva Sebastians Sāmuelsons, kurš startēja kopā ar Linnu Pēšsoni. Zviedri finišēja pēc 37 minūtēm un 41,4 sekundē, par 1,5 sekundi pārspējot norvēģus Sturlu Holmu Lēgreidu un Ingrīdu Lanmarku Tandrevollu, bet par 26,1 sekundi - amerikāņus Šonu Dohertiju un Sūzanu Danklī.

Pirmā trijnieka dueti šāva nekļūdīgi. Zviedrijai un ASV bija pa septiņām izmantotām rezerves patronām, bet Norvēģija pielietoja sešas papildu patronas.

Latvija tika apsteigta par apli ceļā uz sesto šaušanu, pašmāju biatlonistiem samierinoties ar pēdējo, 26.vietu. Buliņa veica divus soda apļus un izmantoja sešas rezerves patronas, tāpat divreiz soda aplī devās četras papildu patronas izlietojušais Mise.

Latvija šosezon Pasaules kausa ieskaitē startēja janvāra sākumā Oberhofas trasē Vācijā, kur 25 duetu konkurencē ieņēma 18.vietu, bet uzvarēja Francija. Latvijas izlases sastāvā startēja Bendika un Patrijuks.

Pasaules čempionātā tādā pašā sastāvā Latvija ierindojās 14.vietā, bet vēlreiz uzvaru svinēja Francijas biatlonisti.

Pasaules kausa kopvērtējumā jauktajās stafetēs ar 228 punktiem uzvarēja Norvēģija, 211 punkti un otrā vieta bija Francijai, bet par punktu mazāk bija Zviedrijai. Latvija ar 95 punktiem bija 20.vietā.

Jau ziņots, ka antidopinga noteikumu pārkāpumu dēļ pagaidu diskvalifikāciju saņēmis Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Sezonas izskaņa paredzēta nākamajā nedēļā Estešundā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu