Ābols turpina izcelties ar rezultatīvu sniegumu Zviedrijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols (otrais no labās)
Rodrigo Ābols (otrais no labās) Foto: Orebro Hockey/Twitter

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols svētdien guva vārtus Zviedrijas hokeja čempionāta (SHL) spēlē, viņa pārstāvētajai "Orebro" komandai piedzīvojot neveiksmi.

Erebrū hokejisti viesos ar rezultātu 1:5 (0:1, 1:3, 0:1) piekāpās "Oskarshamn" komandai.

Ābols vārtus guva 76 sekundes pirms otrā perioda beigām, kad vairākumā palika nepieskatīts pie labā vārtu stabiņa un ieguva pretinieku vārtsarga nenofiksēto ripu, raidot to mērķī - 1:4.

Latvijas hokejists ar rezultativitātes punktiem izcēlies sešās spēlēs pēc kārtas - Ābols šajā sērijā guvis piecus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles.

Svētdien viņš uz ledus pavadīja 20 minūtes un 19 sekundes, divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja 69% iemetienu, tika pie divām soda minūtēm un cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Sestdien šo abu vienību duelī "Orebro" savā laukumā uzvarēja ar 7:1, bet Ābols izcēlās ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Ābols šajā sezonā 44 spēlēs guvis 19 vārtus un 15 reizes rezultatīvi piespēlējis. Viņš ir savas komandas labākais vārtu guvējs un trešais rezultatīvākais hokejists.

Visu laiku labākais Latvijas hokejistu sniegums Zviedrijas augstākajā līgā ir Aleksandram Beļavskim, kurš 2000./2001.gada sezonā guva 21 vārtus.

"Orebro" ar 84 punktiem 49 spēlēs Zviedrijas čempionātā ieņem ceturto vietu. Līdz regulārā čempionāta beigām palikuši trīs mači.

Janvārī Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Floridas "Panthers" ievietoja Ābolu neaizsargāto spēlētāju sarakstā, no kura latvieti neizvēlējās neviena cita NHL vienība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu