Šuplinska: Klātienes mācības atsākušie mazāko klašu bērni "drošajās skolās" jūtas perfekti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska Foto: Zane Bitere/LETA

Klātienes mācības atsākušie 1.-4.klašu bērni no izglītības iestādēm, kuras atbilst "drošās skolas" principam, jūtas perfekti, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Viņa norādīja, ka visās "drošas skolas" principam atbilstošajās pašvaldībās, izņemot vienu, pāreja uz klātienes mācībām līdz šim noritējusi bez starpgadījumiem un tā sniegusi ļoti lielu emocionālo pacēlumu skolēniem.

"Tā ir tāda pacilāta noskaņa, atvērta un mācīties griboša vide. Viņi saka, ka nav nekādu problēmu ne ar maskām, ne distancēšanos. Visi ļoti labi saprot, ka tieši viņu atbildīgā rīcība viņiem ļauj būt kopā un risināt savus jautājumus kopā," stāstīja Šuplinska, uzsverot, ka šajā brīdī "lai cilvēki atgūtu ticību tam, kas notiek, lai viņi atgūtu spēku, ir svarīgi vienkārši būt kopā".

Pēc ministres teiktā, "drošajās skolās", kurās klātienes mācības 1.-4.klasē norisinās jau vairākas nedēļas, sākotnēji audzēkņi pēc satikšanās koncentrējās uz izrunāšanos, bet vēlāk jau izdevās ieiet normālā ikdienas mācību ritmā "bez stresa un liekiem jautājumiem par to, kas ir drošība un kā ir jāuzvedas".

Šuplinska atgādināja, ka daudzas citas Eiropas valstis mācību organizēšanai klātienē izmanto modeļus, kas ir līdzīgi Latvijas reģionālās pieejas principam, taču pārējās valstīs lielāka loma tiekot piešķirta ne tikai epidemioloģiskajiem apsvērumiem, bet arī citiem kritērijiem.

Ministre atzīmēja, ka Covid-19 dēļ attālinātās mācības atsevišķās klašu grupās Latvijā ir noritējušas krietni ilgāk nekā Eiropā vidēji, un tas neesot pieņemami. "To var darīt vienu divu mēnešu garumā, nevienam nav iebildumu, bet to nevar darīt, piedodiet, četru un piecu mēnešu garumā," norādīja Šuplinska.

LETA jau ziņoja, ka no 22.februāra klātienes mācības 1.-4.klašu skolēniem atsāktas pašvaldībās, kas atbilstoši valstī noteiktajiem kritērijiem uzskatāmas par epidemioloģiski drošākām. Tomēr, pašām izvērtējot epidemioloģisko situāciju novadā un apkārtējās pašvaldībās, pašvaldības klātienes mācības 1.-4.klašu skolēniem vienā vai vairākās skolās var arī neatsākt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu