Pūļa testēšanā Gulbenes novadā pozitīvi bijuši 2,17% Covid-19 siekalu testu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Pagājušajā nedēļā Gulbenes novadā pūļa testēšanā atklāts, ka pozitīvi bijuši 2,17% no pārbaudei nodotajiem 2532 Covid-19 siekalu testiem, aģentūrai LETA pastāstīja Gulbenes novada vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Kalmane.

Viņa stāstīja, ka četrās dienās izdalīti 3255 siekalu testi no kuriem atpakaļ nodoti pārbaudei 2532 testi.

Pašvaldībā secināts, ka Covid-19 izplatība ir kontrolējama, tādēļ papildu ierobežojumus pašvaldība neieviesīs. "Pašvaldības policija sadarbībā ar Valsts policiju un Zemessardzi uzraudzīs to, kā iedzīvotāji ievēro patlaban valstī noteiktos ierobežojumus," stāstīja Kalmane. Tāpat no rītdienas, 16.marta, pašvaldību darbinieki strādās attālināti.

Kalmane piebilda, ka arī izglītības iestāžu darbinieku testēšana neuzrāda Covid-19 uzliesmojumus.

Arī šonedēļ iestādēm un uzņēmumiem ir iespējams saņemt siekalu testus saviem darbiniekiem, taču tos viņiem pašiem būs jānogādā Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniska institūta "Bior" paraugu pieņemšanas kabinetā Lauku ielā 5, Gulbenē. Kalmane aicināja arī tos iedzīvotājus, kuri pagājušajā nedēļā paņēma siekalu testus, bet tos nenodeva pārbaudei, izdarīt to individuāli šonedēļ.

LETA jau vēstīja, ka Covid-19 slimības būtiska uzliesmojuma dēļ Gulbenes, Balvu, Baltinavas, Viļakas un Rugāju novados no 9. līdz 12.martam notika pūļa testēšana, noņemot siekalu paraugus.

Analīzes iedzīvotāji varēja nodot bez maksas un pēc brīvprātības principa.

"Pūļa testēšana ir iedarbīgs veids, kā noteikt vietas, kur parādās infekcijas perēkļi. To precizitāte ir vērtējama aptuveni 97-98%. Palielinot testēšanas apjomu, tiks vērtēta infekcijas izplatības situācijas attīstība," norāda vietvaras.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu