FOTO ⟩ Vagonos ar koksnes šķeldas kravām konstatē 1,2 miljonus kontrabandas cigarešu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu muitas kontroli, novērsa 1 208 220 cigarešu jeb 60 411 paciņu kontrabandu, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

Cigaretes bija noslēptas kravas vilcienu vagonos, ar kuriem no Baltkrievijas tika ievesta koksnes šķelda.

Piektdien, 12.martā, Daugavpils preču stacijas muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas sadarbībā ar "LDZ Cargo" darbiniekiem veica divu vagonu kontroli, ar kuriem no Baltkrievijas bija ievestas koksnes šķeldas kravas. Vilciens robežu šķērsoja Indras MKP, un, pamatojoties uz aizdomām par nedeklarētu preču pārvietošanu, muitnieki to novirzīja kontroles veikšanai. 

Pilnībā izkraujot kravu, tika konstatēts, ka visa vagona grīda ir noklāta ar cigarešu blokiem. Kontroles rezultātā izņemtas 495 820 cigaretes "NZ Gold" un 511 800 cigaretes "Premjer", kopā 1 007 620 cigaretes jeb 50 381 paciņa ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt trešdien, 10.martā, Indras MKP amatpersonas, veicot skenēto attēlu analīzi, atklāja vagonā ar šķeldas kravu noslēptas cigaretes. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām tika izņemtas 180 600 cigaretes "Premjer". 

Tajā paša dienā Indras MKP amatpersonas novirzīja uz Daugavpils preču stacijas MKP muitas fiziskās kontroles veikšanai cita vilciena sastāva vagonu. Ieraktas šķeldā, tajā bija paslēptas cigaretes "Premjer", kopā 20 000 cigaretes jeb 1000 paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Foto: VID

Valstij nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 200 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu sākšanu.

Foto: VID
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu