FIBA Čempionu līgā Covid-19 ierobežojumu dēļ nenotiks spēle starp "Igokea" un "San Pablo"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FIBA Čempionu līgas logo.
FIBA Čempionu līgas logo. Foto: facebook.com

Covid-19 ierobežojumu dēļ šonedēļ nenotiks vairākas Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā posma spēles, arī mačs starp "VEF Rīga" pretiniekiem - Bosnijas un Hercegovinas komandu Aleksandrovacas "Igokea" un pašreizējo čempioni Burgosas "San Pablo".

Šonedēļ nenotiks vēl divas turnīra spēles starp Saragosas "Casademont" un Nimburkas ERA, kā arī starp Bambergas "Brose" un Sasari "Dinamo".

"Šīs šonedēļ paredzētās spēles tiek pārceltas, sekojot FIBA Čempionu līgas Covid-19 ierobežošanas protokolam, un tās tiks aizvadītas vēlāk, par norises termiņiem ziņojot atsevišķi," vēsta organizatori.

Trešdien viesos paredzētā "VEF Rīga" spēle pret Tenerifes "Lenovo" notiks kā plānots.

Rīdzinieki pirmajā otrā posma spēlē viesos ar 75:76 papildlaikā zaudēja Burgosas "San Pablo" vienībai, bet otrajā mājās ar 75:91 piekāpās "Igokea".

J grupā divas uzvaras divās spēlēs ir "San Pablo", pa vienai - Tenerifes "Lenovo" un "Igokea", bet "VEF Rīga" pagaidām līdz panākumam nav tikusi.

Pirmajā posmā "VEF Rīga" E grupā pa divām reizēm pieveica Grieķijas komandu "Peristeri" un Lietuvas klubu Viļņas "Rytas", divreiz zaudēja franču Strasbūras SIG un E grupā finišēja otrajā vietā.

Klubi katrs ar katru aizvada pa divām spēlēm (trīs spēles mājās, trīs izbraukumā), un pirmās divas katras grupas komandas kvalificēsies astoņu labāko vienību turnīram, kas norisināsies maija pirmajā nedēļā.

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" debitēja FIBA Čempionu līgā, grupā ar vienu panākumu 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā.

Pirms tam "VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta piektā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies vēl tikai "Ventspils" vienība. Pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Arī šosezon tika plānotas sacensības četrās grupās pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūst nākamajā kārtā, taču Covid-19 pandēmija lika organizatoriem pieņemt lēmumu par grupu samazināšanu uz pusi.

2019./2020.gada sezona Covid-19 dēļ tika pabeigta vien septembra beigās - oktobra sākumā, kad sacensību "burbulī" Atēnās par uzvarētāju kļuva Burgosas "San Pablo", kas finālā ar 85:74 apspēlēja mājinieku AEK.

"VEF Rīga" komandas sastāvā šajā sezonā ir: Artis Ate, Arnolds Helmanis, Verners Kohs, Emīls Krūmiņš, Pēteris Salmiņš, Raivo Butirins, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols un Kristers Zoriks, amerikāņu basketbolisti Kails Olmens, Maikls Kaizers un Aizeja Pinjeiro, kā arī soms Aleksanders Madsens un lietuvietis Sauļus Kulvietis.

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu