Postošs ugunsgrēks Olaines novadā iznīcina divas ēkas un laupa cilvēka dzīvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Visticamāk, klaja ugunsdrošības prasību ignorēšana izraisīja nopietnu postažu vienā no dārzu mājiņām Olaines novadā, kur ugunsgrēks iznīcināja divas celtnes un laupīja arī nama saimnieka dzīvību, vēsta raidījums "Degpunktā".

Stundām ilgi dzēšanas darbi noritēja dārzkopības kooperatīvā "Ezītis". Glābēji šeit strādāja no plkst. 1. Liesmu ieskautas bija divas celtnes, kas atradās vienā īpašumā. Dega neliela mājiņa un blakus esošais dzīvojamais vagoniņš.

"Es sākumā domāju kāds muļķis naktī šauj salūtu. Pēc tam dzirdēju kā kravas mašīnas aiztraucās. Kaimiņiene piezvanīja, pateica, ka kāda vasarnīca nodega," stāstīja vietējais iedzīvotājs.

Neoficiāli zināms, ka pirmā aizdegās ēka, kurā dzīvoja divi cilvēki. Pēcāk vējš liesmas aiznesis uz vagoniņu. No uguns briesmām saviem spēkiem izglābās kāda sieviete, taču viņas dzīvesbiedrs palika iekšā un gāja bojā.

Pasargāt īpašumu glābējiem neizdevās, toties veiksmīgi nosargātas kaimiņu mājas. Plkst. 4.40 ugunsgrēks likvidēts. Vietējie iedzīvotāji, kas draudzējās ar īpašuma saimnieku, pieļauj, ka nelaime ir tik postoša, jo vīrietis nepievērsa nekādu uzmanību elementārajai uguns drošībai. Turklāt kaimiņi stāsta, ka bojā gājušais bija tā saucamais vācējs, proti, viņam patika lasīt dažādas mantas un tās glabāt savā īpašumā.

"Es pagājušajā gadā biju pie viņa ciemos. Man vajadzēja pie viņa dabūt rezerves daļas velosipēdam. Viņam bija tas šķūnītis, tur iekšā stāvēja taupības krāsns, bet jumtā bija caurums uz cauruma. Es viņu par darbu izdomāju pacienāt ar alu, aizbraucu pēc alus. Braucu klāt, viņam [cenzēts] jumts deg. Es saku, Griša, nu kā tā? Viņš atbildēja, ka iekurināja, dzirkstele trāpīja, labi, ka pamanīji. Jā, [iznāk, ja nebūtu es, tad jau toreiz, pagājušajā gadā aizdegtos]," stāstīja kaimiņš.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu