RAKUS pieaudzis smago Covid-19 gadījumu skaits (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnikas vadītājs, anesteziologs reanimatologs Oļegs Šuba (no kreisās) veic traheostomijas operācijas COVID-19 pacientam. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnikas vadītājs, anesteziologs reanimatologs Oļegs Šuba (no kreisās) veic traheostomijas operācijas COVID-19 pacientam. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēdējo nedēļu laikā Covid-19 pacientu skaits Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) ir samazinājies, līdz ar to slimnīcai ir nedaudz atbrīvojušies resursi un tā būtu gatava pakāpeniski paplašināt sniegto pakalpojumu klāstu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Viņš atzina - lai arī slimnīcā ievietoto Covid-19 pacientu kopējais skaits samazinās, pieaug smago gadījumu skaits jeb to pacientu īpatsvars, kuriem nepieciešama ārstēšana intensīvās terapijas struktūrvienībās.

Tikmēr plānveida pacientu ārstēšana slimnīcā joprojām ir stingri ierobežota - tiek uzņemti tikai tie cilvēki, kuriem nepieciešama steidzama medicīniska palīdzība, kuriem tūlītēja neārstēšana var nodarīt kaitējumu veselībai, norādīja Paeglītis.

Jautāts, vai līdz ar Covid-19 pacientu skaita samazināšanos slimnīca ir gatava paplašināt sniegto pakalpojumu klāstu, Paeglītis atbildēja apstiprinoši, norādot, ka gaida atbilstošus norādījumus no Veselības ministrijas (VM). "Šobrīd resurss ir nedaudz atbrīvojies un mēs gaidām kādus norādījumus vai rīkojumus no VM, kad mēs pakāpeniski varēsim sākt atjaunot gan dienas stacionāra, gan plānveida pakalpojumu sniegšanu," atzina Paeglītis.

Viņš skaidroja, ka plānveida pakalpojumu sniegšana slimnīcās ir ierobežota ar VM rīkojumu, taču ir bijušas diskusijas par to, ka, samazinoties Covid-19 pacientu skaitam, atsevišķu pakalpojumu sniegšanu pacientiem varētu atjaunot.

Vaicāts, cik lielā mērā ir jāsamazinās stacionēto Covid-19 pacientu skaitam, lai slimnīca varētu pakāpeniski sākt atjaunot apturēto pakalpojumu sniegšanu, Paeglītis atbildēja, ka tā, visticamāk, būs katras slimnīcas pašas izšķiršanās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu