Krievijas iecere diskvalifikācijas laikā himnu aizstāt ar "Katjušu" tiek noraidīta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pirmdien paziņoja, ka Krievija nedrīkstēs atskaņot patriotisko dziesmu "Katjuša" lielākajās starptautiskajās sacensībās, kamēr aizliegts atskaņot tās himnu par dopinga pārkāpumiem.

Krievija decembrī uz diviem gadiem tika diskvalificēta no dalības starptautiskajās sacensībās saistībā ar valsts atbalstīto dopingu 2014.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos.

Valsts sportistiem joprojām ir atļauts sacensties ar neitrālu karogu, ja viņi var pierādīt, ka nav saistīti ar dopingu.

Pagājušajā mēnesī krievi ierosināja nākamajos divos gados starptautiskās sacensībās himnas vietā atskaņot dziesmu "Katjuša", kas ieguva popularitāti Otrā pasaules kara laikā.

Pirmdien Šveicē Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīja šo priekšlikumu, atsaucoties uz decembra lēmumu, kurā teikts, ka oficiālajos pasākumos tiks aizliegta "Krievijas himna (vai jebkura ar Krieviju saistīta himna)".

"CAS uzskata, ka "jebkura himna, kas saistīta ar Krieviju", attiecas arī uz jebkuru dziesmu, kas asociējas vai ir saistīta ar Krieviju, tai skaitā arī "Katjušu"," sarunā ar ziņu aģentūru AFP sacīja CAS preses dienesta pārstāve.

1938.gadā sacerētā "Katjuša" ir dziesma, kas atgādina Padomju Savienības uzvaru pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā, lielus valsts svētkus Krievijā.

Dziesmas teksts ir jaunas sievietes Katjušas lūgšana upes malā, kurā viņa sarunājas ar savu mīļoto, kurš aizbraucis aizstāvēt savu dzimteni.

Viena no versijām vēsta, ka dziesma dēļ padomju armijas karavīri iedēvēja raķešu palaišanas iekārtu par "Katjušu".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu