Uzkrājumi, dzīvoklis un parādsaistības. Bijušā NVD direktora Labsvīra amatpersonas deklarācija (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Labsvīrs.
Edgars Labsvīrs. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pērn maija beigās noslēdzot direktora pienākumu veikšanu Nacionālajā veselības dienestā (NVD), nepilnos piecos mēnešos Edgaram Labsvīram algā izmaksāti 28 204 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija. 

Deklarācijā norādīts, ka Labsvīram bezskaidrās naudas uzkrājumi veidoja 11 824 eiro, bet parādsaistības bija 104 814 eiro apmērā. 

Tāpat Labsvīram īpašumā pieder dzīvoklis Rīgā, savukārt kopīpašumā pieder nekustamā īpašuma daļas. 

Labsvīra ieņēmumi ar 2019.gadu nav salīdzināmi, jo valsts amatpersonu deklarācija par 2020.gadu iesniegta par nepilniem sešiem mēnešiem 

LETA jau ziņoja, ka Labsvīrs iepriekš vadījis NVD, īstenojis valsts politiku veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības nodrošināšanā, kā arī pilnveidojis valsts apmaksājamo veselības aprūpes pakalpojuma grozu. Par nodomu atstāt NVD direktora amatu Labsvīrs paziņoja 2020.gada vasaras sākumā, atzīstot, ka viens no iemesliem, kāpēc nolēmis pamest amatu NVD, bijis publiski paustie pārmetumi par medicīnas masku piegādi jeb, pēc viņa vārdiem, "masku emocionālais terors". 

Labsvīrs toreiz žurnālistiem skaidroja, ka nostrādājis dienestā divus gadus un vairs neredz sevi valsts pārvaldē pēc pieciem gadiem. Viņa ieņemtais amats neesot bijusi medusmaize, turklāt "jābūt gataviem uzbrukumiem un zināmai emocionālai spriedzei". No Labsvīra teiktā izrietēja, ka viņš grib turpināt izglītoties, bet nevar to savienot ar darbu NVD.

Savukārt 4.martā Labsvīrs sāka pildīt Vakcinācijas projekta biroja procesa koordinatora amata pienākumus. Pirms Labsvīra Vakcinācijas projekta birojā par procesa koordinatoru aptuveni mēnesi nostrādāja Pēteris Rimšs, bet februāra beigās viņš personīgu iemeslu dēļ darbu pārtrauca, piebilstot, ka tic vakcinācijas nepieciešamībai un vakcīnu pret Covid-19 drošumam un efektivitātei.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu