Ostapenko piedzīvo zaudējumu Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīra dubultspēļu turnīrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien pārī ar krievieti Valēriju Savinihu cieta zaudējumu Sanktpēterburgas "WTA 500" raudzes dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko kopā ar Savinihu ar 3-6, 6-7 (1:7) piekāpās turnīra pirmajām raketēm - Nadjai Kičenokai no Ukrainas un Ralukai Olaru no Rumānijas.

Pirmajā setā Latvijas/Krievijas duets ar trešo breikbumbu zaudēja otro geimu, kas izrādījās izšķiroši, jo pārējos geimos setā uzvarēja servējošā puse.

Otrajā setā Ostapenko ar Savinihu servējot zaudēja trešo geimu, bet jau nākamajā geimā rezultātu izlīdzināja - 2-2.

Septītajā geimā Latvijas/Krievijas pāris atspēlēja pat četras breikbumbas, bet 11.geimā sava serve tomēr bija jāzaudē, 12.geimā atkal rezultātu izlīdzinot.

Taibreiks Ostapenko un Savinihai neizdevās. Pirmo izspēli, servējot Ostapenko, izdevās uzvarēt, taču septiņās nākamajās izspēlēs pārākas bija turnīra galvenās favorītes.

Par sniegumu dubultspēlē Ostapenko nopelnīja vienu pasaules ranga punktu.

Jau ziņots, ka pirmdien turnīrā ar sesto numuru izliktā Ostapenko (WTA 53.) vienspēļu turnīra pirmajā kārtā ar 6-2, 6-2 pārspēja Paulu Badosu no Spānijas (WTA 70.).

Par iekļūšanu turnīra astotdaļfinālā Latvijas tenisiste nopelnīja 55 pasaules ranga punktus.

Anastasija Sevastova Sanktpēterburgā nespēlē.

Sanktpēterburgā telpās notiekošais turnīrs uz cietā seguma noslēgsies svētdien.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu