Kā nodrošināt, ka pankūkas katru reizi izdodas lieliskas?

Ilustratīvs attēls.

FOTO: Joy Real/Unsplash

Pankūku gatavošana ir tikai šķietami vienkārša nodarbe - iegūt rezultātu, kas nav ne par biezu, ne par plānu, ne par gumijotu un ne par jēlu nav nemaz tik viegli. Ar padomiem, kā katru reizi iegūt lielisku rezultātu, dalās portāls "Good House".

1. Vislabāk izmantot pannu ar biezāku dibenu. Lai arī tā lēnāk uzsilst, temperatūra saglabājas vienmērīgāk.

2. Ieklausies! Ja dzirdi, ka pēc mīklas uzliešanas ir skaļāka čurkstēšana, panna, iespējams, ir pārāk sakarsusi un pankūkas ātrāk apdegs. Risks - vidū tās var būt jēlas.

3. Neslinko un miltus mīklā iesijā. Tādējādi ne tikai novērsīsi nevēlamu piemaisījumu iekļūšanu pankūkās, bet arī padarīsi mīklu gaisīgāku un gatavās pankūkas - baudāmākas.

4. Lai mīkla izdotos pēc iespējas izcilāka, vēlams, lai visi izmantotie produkti būtu istabas temperatūrā.

5. Ideālai pankūku mīklas konsistencei jābūt tādai kā skābais vai saldais krējums, atkarībā no pankūku veida. Ja mīkla ir pārāk bieza, to var atšķaidīt ar ūdeni vai alu.

Pankūkas, kas sajauktas ar pienu, izdodas plānākas nekā tās, kas pagatavotas ar kefīru.

Piens ar ūdeni mīklā rezultēsies kraukšķīgās pankūkās, piena un alus maisījums radīs uzpūtušās, gaisīgas pankūkas.

6. Olas ar cukuru un sāli labāk sakult atsevišķi un tikai tad pievienot pārējās sastāvdaļas.

7. Pirms cepšanas ļauj pankūku mīklai vismaz pusstundu, vēlams pat ilgāk, atpūsties.

8. Mīkla pēc atpūtas un pirms cepšanas nav jāmaisa.

9. Mīklai pievieno karoti eļļas. Tā novērsīs pankūku pielipšanu pie pannas.

Starp citu, ja mīklā ir eļļa, tad pati panna jāieeļļo tikai pirms pirmās pankūkas!

10. Jo vairāk cukura mīklā, jo brūnākas un kraukšķīgākas būs pankūku maliņas. Bet šeit ir svarīgi zināt, kad apstāties, jo pārāk salda mīkla nebūs baudāma un cepšanas laikā var ātri sadegt.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!