VIDEO ⟩ "Lēciens vairāk nekā astoņu metru tālumā!" Vecumniekos dzērājšoferis nesavalda auto un iestūrē grāvī (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Vecumnieku centrā dzīvojošs vīrietis sestdien, 13. martā, sēdās pie "Opel" stūres bez vadītāja apliecības un alkohola reibumā, kā rezultātā, nenovaldot auto, avarēja un iestūrēja grāvī, nolaužot kāda mājsaimnieka loloto augļu koku, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kādu dienu Teodors mierīgi sēdēja pie savas viesistabas galda un strādāja ar datoru. Ārpusē pēkšņi atskanēja skaļš būkšķis, bet tas vīrieti daudz neuztrauca. Pāris minūtes vēlāk mājas saimnieks attapās, ka kaut kas tomēr nav kā vajag.

Teodors stāsta, ka viņa ceļa galā stāvējusi policijas automašīna un tad, kad viņš iznāca no mājokļa, redzējis sekas.

Kāds "Opel Corsa" vadītājs, braucot pa Rīgas ielu, nebija spējīgs novaldīt automašīnu un nobrauca no ceļa, tieši virsū Teodora plūmju kokam.

"Skaisti braucis no Rīgas puses, no Vecumnieka centra, "paņēmis" grāvi, atspēries kārtīgi un tur otrā pusē piezemējies. Ja vajadzētu precīzi, varam izmērīt, bet es izmērīju – lēciens vairāk nekā astoņi metri. Mani zaudējumi ir plūme gar zemi. Pagājušogad tikai koks sāka ražot, un tagad vairs neražos," stāstīja Teodors.

Kamēr Teodors saskumis stutēja nolauzto augļu koku, tikmēr policija centās tikt galā ar šoferi, kas uzvedās pavisam savādi – centās turēties pie policijas auto, gari un plaši stāstīja, kas un kā likumsargiem jādara.

Likumsargi veica alkohola testu turpat uz vietas, kā arī pārbaudīja 41 gadu vecā vīrieša dokumentus.

"Pārbaudot alkohola koncentrāciju izelpā, konstatēts, ka personai bija 2,3 promiļu reibums. Attiecīgi tika uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 262. panta pirmās daļas, par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, ja nav vadīšanas tiesību," pastāstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Bauskas iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Aigars Kalniņš.

Pret Vecumnieku iedzīvotāju, kas vadīja "Opel", ir uzsākta kriminālvajāšana un lieta ir nodota prokuratūrā, kas lems par soda apmēru. Teodors ir atvieglots, ka vismaz žogs nav bojāts un nebūs jāiegulda nauda, lai to labotu. Iesniegumu policijā viņš nerakstīja.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu