Polijā konstatēts augstākais Covid-19 skaits diennakts laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mediķi Polijā.
Mediķi Polijā. Foto: AFP/SCANPIX

Polijā diennakts laikā apstiprināti vairāk nekā 25 000 jaunu inficēšanās gadījumu ar Covid-19 vīrusu, šim rādītājam sasniedzot augstāko līmeni kopš 2020.gada novembra kulminācijas, liecina Veselības ministrijas dati.

24 stundu laikā reģistrēti 453 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, līdz ar to kopējais nāves gadījumu skaits kopš pandēmijas sākuma pieaudzis līdz 48 032.

Jauno inficēšanās gadījumu skaitam turpinot pieaugt, tas pietuvojies 7.novembra rekordam, kad tika reģistrēti 27 875 gadījumi.

Pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumi nule kā padarīti stingrāki četros Polijas reģionos - Mazovijā, arī galvaspilsētā Varšavā, Lubušā, Pomerānijā un Varmijā-Mazūrijā.

Kā uzsver amatpersonas, ja inficēšanās gadījumu skaits turpinās pieaugt, četros reģionos šobrīd noteiktie stingrie ierobežojumi tiks ieviesti visā valstī.

Šie pasākumi paredz slēgt skolas, slēpošanas trases, rekreācijas sporta objektus un kultūras iestādes, ierobežot tirdzniecības centru darbu, kā arī gados jaunākajiem skolēniem ieviest mācību hibrīdformu, apvienojot klātienes un attālinātās mācības.

Valsts mērogā masku valkāšana joprojām ir obligāta, bet restorāni var tirgot maltītes tikai līdzņemšanai vai piegādei mājās.

Skolas pārējos Polijas 12 reģionos ir atvērtas, tomēr tikai septiņus līdz deviņus gadus veciem skolēniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu