500 eiro pabalsts par bērnu ⟩ Labklājības ministre skaidro, kad un kā izmaksās pabalstu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda, Covid-19. Ilustratīvs foto.
Nauda, Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Atbalstu Covid-19 pandēmijas laikā 500 eiro apmērā par katru bērnu sāks izmaksāt ceturtdien, 18.martā, sociālajos tīklos vēsta labklājības ministre Ramona Petraviča. 

Otrais atbalsta pārskaitījums paredzēts piektdien - 19.martā, savukārt trešais - 22. vai 23.martā. Naudu ģimenes savos kontos saņems ne vēlāk kā trīs darba dienu laikā pēc pārskaitījuma veikšanas, sola ministre.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) par katru bērnu veiks atsevišķu maksājumu, piemēram, ja personai ir trīs bērni, tad trīs reizes kontā ieskaitīs pa 500 eiro. Pārskaitījumu datumi par katru bērnu var atšķirties, jo izmaksa notiks pakāpeniski pēc bērna dzimšanas gada, sākot no vecākajiem bērniem.

Jau ziņots, ka šāds atbalsts pienāksies personai, kurai ir tiesības uz bērna kopšanas pabalstu par bērnu līdz viena gada vecumam, ģimenes valsts pabalstu vai piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti vai kurai sakarā ar bērna dzimšanu ir tiesības saņemt maternitātes pabalstu un bērns dzimis līdz ārkārtējās situācijas beigām. Tāpat šo atbalstu piešķirs par katru apgādībā esošo bērnu arī ārpusģimenes aprūpes iestādēs.

Vienreizējo atbalstu par katru bērnu saņems arī tie, kuriem tiesības saņemt bērna kopšanas pabalstu līdz viena gada vecumam vai ģimenes valsts pabalstu ārkārtējās situācijas laikā.

VSAA par tiem bērniem, par kuriem piešķirts bērna kopšanas pabalsts līdz viena gada vecumam vai ģimenes valsts pabalsts, piemaksa pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti, atbalstu izmaksā bez personas iesnieguma līdz 31.martam.

Savukārt tām personām, kurām no šodienas līdz ārkārtējās situācijas beigām rodas tiesības saņemt bērna kopšanas pabalstu līdz viena gada vecumam, piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti vai maternitātes pabalstu, kā arī personām, kuras saņem maternitātes pabalstu, VSAA atbalstu izmaksā bez personas iesnieguma 30 dienu laikā no dienas, kad piešķirts bērna kopšanas pabalsts līdz viena gada vecumam vai ģimenes valsts pabalsts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu