"Kamēr es knapi māku lasīt, viņš ir ķirurgs." Maiks Taisons atklāti par sava brāļa "operēšanu" un kautiņiem bērnībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: AFP / Scanpix

Maiks Taisons sava podkāsta "Hotboxin' with Mike Tyson" pēdējā epizodē uz sarunu bija uzaicinājis citu boksa zvaigzni Saulu "Kanelo" Alvaresu, kā arī UFC bijušo čempionu Henriju Sehudo. Podkāsta gaitā leģenda apsprieda dažādus tematus, tai skaitā viņa brāli, kurš izvēlējies ļoti atšķirīgu dzīves gājumu.

Maiks Taisons, kurš ir viens no visu laiku bīstamākajiem vīriem, kas kāpuši boksa ringā, atklāja, ka starp viņu un piecus gadus vecāko brāli Rodniju ir ļoti daudz atšķirību.

Sehudo un Alvaress neslēpa pārsteigumu, kad Taisons atklāja, ka viņa vecākais brālis ir smadzeņu ķirurgs.

"Man ir brālis, kurš ir smadzeņu ķirurgs. Es knapi māku lasīt un rakstīt, bet šis čalis ir smadzeņu ķirurgs," izteicās Taisons.

Dzelzs Maiks arī atklāja, ka viņa brālis jau agrā jaunībā izglābis vairāku viņa draugu dzīvības.

"Daži no maniem draugiem tika sašauti un viņš [Rodnijs] nāca talkā, sašūdams viņus. Atceros, ka viens no maniem brāļiem bija pārsteigts, jautājot: "Maik, tas ir tavs brālis?" Jā, mans brālis izglāba dažu manu draugu dzīvības," kontrastu starp sevi un brāli ieskicēja Taisons.

Tāpat bokseris arī neslēpa, ka skola viņam šķitusi pārāk sarežģīta, kam Alvaress piekrita. Taisons skolas solā allaž esot neklausījies skolotājos un labāk izvēlējies māt svešiniekiem uz ielas.

Plašāk par atšķirību starp sevi un Rodniju Taisonu Dzelzs Maiks pastāstīja savā grāmatā "Neapšaubāmā patiesība" ("Undisputed Truth").

"Mēs bijām puiši no geto. Viņš tur bija kā zinātnieks, kurš allaž ar kaut ko eksperimentēja," rakstīja Taisons, kurš reiz esot slepus iejaucies brāļa eksperimentos, kā rezultātā izcēlies ugunsgrēks.

Tāpat Dzelzs Maiks atcerējās, ka reiz ir sagriezis sava brāļa roku.

"Es ar viņu bieži kāvos. Bet tas nebija nekas īpašs, izņemot dienu, kad es viņu sagriezu ar žileti, kamēr viņš guļ. Viņš mani kaut kāda iemesla pēc bija piekāvis un aizgāja gulēt. Mēs ar māsu Denīsi skatījāmies ziepju operu par dakteriem un viņa ieminējās, ka mēs varētu redzēto atkārtot un Rodnijs varētu būt mūsu pacients," norādīja Taisons

Maiks ar savu māsu, ilgi nedomādami, ķērušies pie darba: "Mēs atlocījām viņa piedurkni. Es savai māsai teicu: "Skalpeli!" Tad es viņam iegriezu vienreiz. Pēc otrā griezuma es sacīju: "Māsiņ, mums vajag alkoholu." Es to uzlēju uz viņa brūcēm. Rodnijs pamodās kliedzot un sāka mani dzenāt pa māju. Viņam rētas ir līdz šai dienai." 

Taisons ar savu brāli gadu gaitā atsvešinājās, jo Maiks 13 gadu vecumā nonāca leģendārā boksa trenera Kasa D'Amato apgādībā. Speciālists viņu ne tikai "noņēma no ielām" un sāka trenēt boksā, bet arī bija oficiāls jaunā sportista aizgādnis.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu