Kremlis: Baidens nevēlas uzlabot attiecības ar Krieviju (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Pēc ASV prezidenta Džo Baidena izteikumiem par Krievijas līderi, Kremlis ceturtdien paziņojis, ka Baidens nav ieinteresēts uzlabot attiecības ar Maskavu.

Krievijas attiecības ar Rietumiem šonedēļ piedzīvoja kārtējo kritumu, kad ASV prezidents Džo Baidens otrdien pārraidītā intervijā telekanālam ABC apstiprinoši atbildēja uz žurnālista jautājumu, vai viņš uzskata Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par slepkavu, kā arī norādīja, ka, viņaprāt, Putinam nav dvēseles.

"Šie Savienoto Valstu prezidenta paziņojumi ir ļoti slikti. Skaidrs, ka viņš nevēlas uzlabot attiecības ar mūsu valsti," paziņoja Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs, piebilstot, ka Krievija rīkosies, vadoties no šīs secinājuma.

Reaģējot uz Baidena izteikumiem, Krievija trešdien steidzami atsauca uz konsultācijām savu vēstnieku Vašingtonā. Krievija sen nebija spērusi šādu soli.

Krievijas vēstniecība Vašingtonā informēja, ka vēstnieks Vašingtonā Anatolijs Antonovs dosies uz Krieviju sestdien, lai apspriestu, kā izlabot Krievijas un ASV attiecības, kas nonākušas krīzē.

Peskovs sacīja, ka Putins pats tiksies ar Antonovu, ja būs nepieciešams, bet atteicās komentēt, vai Maskava ir gatava saraut diplomātiskās attiecības ar ASV.

Baidena intervija tika pārraidīta dienu pēc tam, kad ASV izlūkdienests atklātībai bija nodevis atslepenotu ziņojumu par to, ka Putins vadījis centienus iejaukties Baidena vēlēšanu kampaņā.

Intervijā Baidens sacīja, ka Putinam būs "jāsamaksā" par mēģinājumu iejaukties Savienoto Valstu vēlēšanās.

Baidena izteikumi ir krass pretstats bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa nostājai. Tramps savas prezidentūras laikā vairījās teikt kaut ko negatīvu par Putinu.

Komentējot Maskavas lēmumu atsaukt savu vēstnieku Vašingtonā, Krievijas vēstniecība Vašingtonā brīdināja, ka Baidena izteikumi noveduši ASV un Krievijas divpusējās attiecības uz sabrukuma robežas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu