Valdība komandu sporta spēļu halles celtniecībai Barona ielā piešķir 13,65 miljonus eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Basketbola savienība

Ministru kabinets ceturtdien lēmis piešķirt 13,65 miljonus eiro komandu sporta spēļu halles celtniecībai Rīgā.

Valdība ceturtdien sadalīja finansējumu ministriju augstas gatavības projektiem 212 miljonu eiro apmērā.

Iepriekš tika lēsts, ka ministriju augstas gatavības projektiem tiks sadalīti 219 miljoni eiro, tomēr ceturtdien tika atbalstīta nedaudz mazāka summa, jo valdība atsevišķi lems par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) papildus iesniegtajiem izglītības nozares projektiem 7 291 160 eiro apmērā, ņemot vērā, ka tie neatbilst izvirzītajiem augstas gatavības projektu nosacījumiem.

Kopumā IZM bija pieprasījusi līdzekļus līdz 40,95 miljonu eiro apmērā, tomēr ceturtdien tika atbalstīti projekti 28,48 miljonu eiro apmērā, tostarp līdz 5,17 miljoniem eiro paredzēti Kultūras ministrijas (KM) profesionālās izglītības iestādēm.

Komandu sporta spēļu halles būvniecība plānota Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 99/99c.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) ziņoja, ka pēc LBS pasūtījuma jau izstrādāts projekts modernai sporta bāzei ar trim basketbola laukumiem, palīgtelpām fiziskās sagatavotības nodarbībām, kā arī dienesta viesnīcu treniņnometņu un turnīru dalībniekiem. Plānotie parametri ļauj zāli izmantot starptautiskām sacensībām basketbolā un citās sporta spēlēs. Transformējamās tribīnēs paredzētas vieta apmēram 3000 skatītājiem.

"Modernu sporta zāļu trūkums galvaspilsētā apgrūtina darbu gan LBS un Latvijā lielākajai sporta skolai Bērnu un jauniešu basketbola skola "Rīga", gan citu sporta spēļu organizācijām. LBS iniciatīvai oponentu nebija, bet tādu projektu realizēšanai bija vajadzīgas "lokomotīves", kas izkustina procesu. Ceram uz turpmāku produktīvu sadarbību ar Rīgas domes institūcijām," paud LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

"2023.gada 26.novembrī Latvijas basketbola sabiedrība svinēs 100.gadadienu, kopš basketbols kļuvis par neatņemamu sportiskā dzīvesveida un nacionālās identitātes elementu dažāda vecuma Latvijas iedzīvotājiem. Moderna zāle Rīgas centrā būs lieliska dāvana apaļajā jubilejā visiem, kuri pielikuši roku Latvijas basketbola tradīciju kopšanai un panākumu kaldināšanai, nodrošinot stabilu pamatu turpmākai izaugsmei," piebilda Cipruss.

2015.gada rudenī LBS valde nolēma lielāko daļu Eiropas čempionāta rīkošanā nopelnīto līdzekļu rezervēt jaunatnes basketbola centra projektēšanai, un uzsākt sarunas ar Rīgas domes institūcijām par iespēju realizēt šādu projektu.

Atsaucoties LBS aicinājumam, 2017.gada martā Rīgas dome pieņēma lēmumu pieteiktajam nolūkam rezervēt Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo zemes gabalu Krišjāņa Barona ielā 99 un 99c. Ņemot vērā modernas sporta infrastruktūras nepietiekamību Rīgā, LBS iniciatīvu atbalstījušas arī citu sporta spēļu organizācijas.

LBS par saviem līdzekļiem nodrošinājusi treniņbāzes projektēšanu un aktīvi strādājusi, meklējot dažādus finansēšanas avotus projekta realizēšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu