Putins paziņo, ka vēlas telefonsarunu ar Baidenu (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka ceturtdienas vakarā dos rīkojumu Ārlietu ministrijai sākt gatavot telefonsarunu ar ASV prezidentu Džo Baidenu, kas varētu notikt jau piektdien vai pirmdien.

"Es to neatliktu tālā plauktā. Es brīvdienās gribu aizbraukt uz taigu nedaudz atpūsties, bet savādāk varētu vai nu rīt, vai pirmdien. Mēs esam gatavi jebkurā amerikāņu pusei ērtā laikā," telekanāla "Rossija 24" ēterā sacīja Putins.

"Es tieši tagad pēc šīs mūsu sarunas došu atbilstošu rīkojumu Ārlietu ministrijai," piebilda prezidents.

Putins arī uzskaitīja tematus, par kuriem varētu runāt abu valstu līderi.

"Mēs varētu parunāt par divpusējām attiecībām, un akurāt par šo stratēģisko stabilitāti un par reģionālo konfliktu risināšanu. Daudz tos neuzskaitīšu. Un par problēmām, ar kurām šodien saskārusies cilvēce, ar to domājot cita starpā arī cīņu ar pandēmiju," norādīja prezidents.

Viņš piebilda, ka "ASV situācija nav vienkārša, viņi vēl ir tālu no šo jautājumu atrisināšanas. Mums ir pārliecinošāka virzība uz priekšu, mums ir par ko parunāt, ar ko padalīties".

"Bet atkārtošu, ja tā būs tieša godīga saruna, būtībā tiešsaistē," noslēgumā sacīja Putins.

Krievijas prezidents ceturtdien jau norādīja, ka Krievija sadarbosies ar ASV, bet vienīgi uz saviem noteikumiem, un Vašingtonai ar to būs jārēķinās.

Jau vēstīts, ka Krievijas attiecības ar Rietumiem šonedēļ piedzīvoja kārtējo kritumu, kad ASV prezidents Džo Baidens otrdien pārraidītā intervijā telekanālam ABC apstiprinoši atbildēja uz žurnālista jautājumu, vai viņš uzskata Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par slepkavu, kā arī norādīja, ka, viņaprāt, Putinam nav dvēseles.

Reaģējot uz Baidena izteikumiem, Krievija trešdien steidzami atsauca uz konsultācijām savu vēstnieku Vašingtonā. Krievija sen nebija spērusi šādu soli.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu