Ceļošanas ierobežojumu dēļ 26 cilvēki jau trīs nedēļas iestrēguši Parīzes lidostā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: BBC

Lielā ķezā iekūlusies kāda 26 alžīriešu grupa, kur Parīzes lidostā dzīvo jau trešo nedēļu, jo Covid-19 dēļ viņiem liegts ieceļot savā valstī, ziņo raidsabiedrība BBC.

Šā gada 26.februārī grupa alžīriešu, kuru vidū ir arī divas jaunas meitenes un 75 gadus veca sieviete, plānoja atgriezties mājās no Lielbritānijas. Kad viņi no Hītrovas ieradās Parīzē, aviokompānija "Air Algeria" pavēstīja, ka viņi nevar turpināt ceļu, jo bailēs no lipīgā Lielbritānijas Covid-19 varianta ievešanas ieceļošana valstī liegta. 

Kopš tā laika viņi mitinās ļoti askētiskos apstākļos 2. termināļa tranzīta zonā, nakšņojot uz grīdas un uz soliem un pārtiekot no brīvprātīgo sarūpētām maltītēm. Lidostā alžīriešiem ir piekļuve dušām lidostas zonā, kur atrodas viesnīca, taču par katru mazgāšanās reizi no viņiem tiek iekasēti 20 eiro. Ceļotāji arī katru dienu apmeklējot ārstu.

Alžīrijas vēstniecība Parīzē BBC pavēstījusi, ka aviosabiedrība pirms lidojuma visus esot informējusi, ka viņu biļetes ir atceltas, jo Alžīrijā 25. februārī tika konstatēts Lielbritānijas un Kentas Covid-19 variants.

Viens no pasažieriem stāstījis, ka dažiem iestrēgušajiem alžīriešiem ir Lielbritānijas pases, savukārt citi ir Lielbritānijas rezidenti vai viņiem ir derīga britu vīza. Visiem arī bijis ceļošanai nepieciešamais negatīvais Covid-19 tests un steidzami iemesli, lai lidotu atpakaļ; daži apmeklēja slimos radiniekus.

Sākotnēji valstij piederošā aviokompānija "Air Algeria" ceļotājiem nodrošinājusi pārtikas kuponus, taču pārtrauca to darīt, kad cilvēki atteicās no uzņēmuma piedāvājuma tos nogādāt atpakaļ Londonā.

Kaut arī ceļotāji nonākuši neapskaužamā situācijā, viņi ir apņēmušies gaidīt tik ilgi, līdz Alžīrijas varas iestādes ļaus viņiem ieceļot dzimtenē.

Alžīrijas vēstniecība paziņoja, ka tās konsuls 2. martā ticies ar grupu lidostā, "lai viņiem pateiktu, ka viņiem jāatgriežas savā dzīvesvietā, līdz robežas atkal tiek atvērtas". Pasažieriem tika paziņots, ka valdība Alžīrijā ir nolēmusi slēgt robežas 28. februārī un ka nekādi izņēmumi netiks veikti.

Aviokompānija bija gatava maksāt par viesnīcas nodevām un biļetēm atpakaļ uz pasažieru dzīvesvietām, taču grupa palika lidostā, sacīja vēstniecības pārstāvis.

Alžīrija pandēmijas laikā jau gadu ir īstenojusi ļoti stingru robežu politiku, pārtraucot lielāko daļu gaisa un jūras savienojumu un desmitiem tūkstošu savu valstspiederīgo iesprostojot ārzemēs.

Tas ir saniknojis daudzus Alžīrijas diasporas pārstāvjus, kuri saka, ka parastie cilvēki cieš, kamēr tie, kuriem ir "pareizie sakari", joprojām var ceļot turp un atpakaļ.

Francijas lidostu pārvalde ir paziņojusi, ka dara visu iespējamo, lai palīdzētu alžīriešiem, lai gan grupa nav viņu atbildība.

"Tā ir nestabila situācija, taču mums nav teikšanas par to, kas ar viņiem notiek," sacīja pārstāvis. "Tas ir Alžīrijas iestāžu un "Air Algeria" ziņā."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu