Vācijā publicēts šokējošs pētījums par garīdznieku paveiktajiem seksuālās vardarbības noziegumiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Grabowski Foto/shutterstock.com

18. martā tika publicēts neatkarīgs ziņojums par Vācijas garīdznieku ļaunprātīgām darbībām vairāku gadu garumā, kuru pasūtīja Vācijas lielākā katoļu bīskapija. Ziņojumā identificēti aptuveni 243 varmākas, kas strādā baznīcā, un vismaz 386 upuri no 1946. līdz 2018. gadam, ziņo portāls "Deutsche Welle"

Vācijas advokātu birojs 18. martā publicēja neatkarīgu ziņojumu pēc publiski izskanējušām apsūdzībām par centieniem slēpt seksuālo vardarbību Vācijas lielākajā Romas katoļu bīskapijā.

Ķelnes bīskapija pasūtīja Minhenes advokātu birojam ziņojumu, kas veica izmeklēšanu par iespējamo vardarbību bīskapijā. Advokātu birojs veica pārbaudi, atsaucoties uz dažādiem dokumentiem, kuros detalizēti tika izklāstīti pierādījumi par priesteru izdarītiem ļaunprātīgiem noziegumiem un mēģinājumiem tos slēpt. 

Minhenes advokātu biroja advokāts Borne Gercke sacīja, ka viņa komanda piecus mēnešus pētīja tūkstošiem lietu un dokumentu, sākot ar 1940. gadu, kā arī veicot intervijas ar upuriem.

Ziņojumā identificētas aptuveni 243 varmākas, kas strādā baznīcā, un vismaz 386 upuri no 1946. līdz 2018. gadam, taču ne visi no cietušajiem bija no Ķelnes bīskapijā.

Aptuveni 55% gadījumos upuri bija bērni, kas jaunāki par 14 gadiem, un aptuveni puse gadījumi bija saistīti ar seksuālu vardarbību.

Gandrīz divas trešdaļas pārkāpumu veica garīdznieki, pārējos – laji. Ziņojums norādīja uz neizprotamu ziņoto pārkāpumu pieaugumu laikā no 2004. līdz 2018. gadam.

Pēc ziņojuma publicēšanas Ķelnes arhibīskaps paziņoja, ka atbrīvos no darba divus bīskapijas garīdzniekus, tostarp bīskapu.

Garīdznieku pastrādātā nepilngadīgo vardarbība ir tēma, ar kuru Vācijas katoļu baznīca nodarbojas kopš 2010. gadam.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu