"Tas ir mēģinājums uzlabot situāciju." Levits pauž viedokli par Vakcinācijas projekta biroja lietderību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Edijs Pālens / LETA

Vakcinācijas projekta biroja darbības rezultāti būs redzami pēc Lieldienām, televīzijas kanāla "Rīga TV24" raidījumā "Dienas personība" uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits.

Runājot par Vakcinācijas projekta biroja lietderību, valsts pirmā persona norādīja, ka, stājoties amatā, jaunais veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) redzēja, ka Veselības ministrija (VM) nebija adekvāti reaģējusi uz pastāvošo situāciju. Biroja izveide bija viņa piedāvātais veids, kā ātri reaģēt, ņemot vērā, ka ministrija ir diezgan liels un smagnējs aparāts, savos novērojumos dalījās prezidents.

"Domāju, ka Vakcinācijas projekta birojam bija zināms ieskriešanās periods, kas ir vajadzīgs. Bet tas ir mēģinājums uzlabot situāciju. Tagad, kad birojs ir integrēts veselības sistēmā, darbības rezultātus mēs redzēsim samērā drīz, pēc Lieldienām, jo VM kopā ar Vakcinācijas projekta biroju ir sagatavojuši plānus, kas ir izšķirošie masveida vakcinācijai," sacīja Levits, paužot cerību, ka masveida vakcinācijas process būs noorganizēts tādā veidā, kā tas ir paredzēts un solīts.

Tāpat Valsts prezidents norādīja, ka Latvijas sabiedrības pārmetumi valdībai neatšķiras no tiem pārmetumiem, ko savai valdībai velta, piemēram, Vācijas vai Francijas iedzīvotāji. Levita ieskatā, Covid-19 pandēmija ir jauna situācija visām valdībām, tomēr sabiedrības neapmierinātība ir pamatota.

"Aprīļa vidū mēs redzēsim, kā mums iet ar vakcinācijas procesu, kad mums būs pieejams attiecīgo vakcīnu daudzums. Patlaban tās vakcīnas, ko Latvija ir saņēmusi, ir izpotētas. Bet tad, kad aprīļa otrajā pusē Latvijā ienāks patiešām liels vakcīnu daudzums, tad vakcinācijas centriem ir jābūt gataviem," uzsvēra Valsts prezidents.

Jau ziņots, ka liela mēroga vakcinācijas centri reģionos varētu sākt darbu 1.aprīlī, iepriekš sacīja Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča. Viņa piebilda, ka ar pašvaldībām par liela mēroga vakcinācijas centru izveidi jau panākta vienošanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu