Krievijā aizturēti 14 neonacisti, kuri gatavojās rīkot teroraktus un masu slepkavības (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Dmitriy Kandinskiy/shutterstock.com

Krievijā Gelendžikā un Jaroslavļā aizturēti 14 ukraiņu jaunatnes radikālā grupējuma "Maniaki. Slepkavu kults" (MKU) atbalstītāji, teikts Federālā Drošības dienesta (FDD) paziņojumā.

Kā apgalvo FDD, Gelendžikā aizturēti 13 neonacistu piekritēji, bet Jaroslavļā viens.

Kratīšanu gaitā aizdomās turamo mājās atrasti nacistiski materiāli, aukstie ieroči, spridzekļu pagatavošanas instrukcijas un šaujamieroči.

MKU izveidojis 2000.gadā dzimušais Ukrainas pilsonis Jegors Krasnovs, kas tīmeklī izmanto pseidonīmu "Jegors Jakovļevs", apgalvo specdienests.

Viņš un citi grupējuma biedri gatavojuši teroraktus, masu slepkavības un vardarbīgas akcijas.

Šo mērķu īstenošanai viņi rīkojuši treniņus, kā arī "atstrādājuši prasmes", uzbrūkot bezpajumtniekiem un jaunatnes subkultūru pārstāvjiem, apgalvo FDD.

"Lai demonstrētu uzticību nacistu ideoloģijai, minētā grupējuma biedri sadedzināja Uzvaras Karogu," apgalvo specdienests.

Martā vairāki Krievijas mediji ziņoja, ka sociālais tīkls "Facebook" nobloķējis to publikācijas, kas balstītas FDD paziņojumā par MKU sekotāju aizturēšanu Voroņežā.

Kā skaidroja "Facebook", ieraksti nav bloķēti, bet pazemināta to izplatība, lai tos redzētu mazāk sociālā tīkla lietotāju.

Šāds lēmums pieņemts, balstoties eksperta ieteikumos faktu pārbaudes programmas "StopFake" ietvaros, kas norādījis, ka aizturētie nekādā veidā nav saistīti ar Ukrainu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu