Grigorjeva sasniedz olimpiskās kvalifikācijas turnīra pusfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Grigorjeva
Anastasija Grigorjeva Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva piektdien Budapeštā ar divām uzvarām sāka Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas Eiropas zonas turnīru svara kategorijā līdz 62 kilogramiem, kas sportistei ļāvis sasniegt pusfinālu.

Grigorjeva ar 12:1 svinēja pārliecinošu uzvaru pār Itālijas cīkstoni Saru de Kolu.

Otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā Grigorjeva ar 3:2 uzvarēja pirmo kārtu izlaidušo Azerbaidžānas pārstāvi Tatjanu Omeļčenko, kura ir četrkārtēja Eiropas čempionātu bronzas laureāte.

Ceturtdaļfināla sākumā Omeļčenko Latvijas sportisti izstūma ārpus cīņas laukuma, par ko saņēma vienu punktu. Pēc trim cīņā pavadītām minūtēm Grigorjeva savu pretinieci noguldīja uz matrača un izvirzījās vadībā ar 2:1. Īsi pēc tam azerbaidžāniete rezultātu izlīdzināja, bet 40 sekundes līdz cīņas beigām Grigorjeva pretinieci izgrūda ārpus laukuma un nopelnīja uzvaru nesošo punktu.

Pusfinālā Grigorjeva spēkosies ar Turcijas pārstāvi Elifi Žali Ješilirmaku, kura divreiz karjerā spējusi izcīnīt pasaules čempionāta bronzu, kā arī reizi tikusi kronēta par Eiropas čempioni. Tiesa, spilgtākie sasniegumi viņai ir svara kategorijās zem 60 kilogramiem.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijas brīvā stila cīkstonis Ivars Samušonoks cieta zaudējumu pirmajā cīņā svara kategorijā līdz 86 kilogramiem, ar 4:6 piekāpjoties 2019.gada Eiropas vicečempionam Pjotram Janulovam no Moldovas.

Ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm katrā no svara kategorijām iegūst tikai abi finālisti. Vēl divas ceļazīmes tiks dalītas maija sākumā Sofijā, kur norisināsies kvalifikācijas turnīrs ar visu kontinentu cīkstoņu dalību.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu