Jaunāko klašu skolēniem mācību gadu nepagarinās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Šogad 1.- 6.klašu skolēniem mācību gadu nepagarinās, aģentūru LETA informēja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

Lai gan sākotnēji tika paredzēts, ka par trim nedēļām pagarinātā ziemas brīvlaika dēļ jaunāko klašu skolēniem tiks mainīts arī mācību gada beigu laiks, to pagarinot, tomēr tas netiks darīts un mācības noslēgsies 31.maijā.

Plānots, ka 2020./2021.mācību gads 1.- 11.klašu skolēniem noslēgsies 31.maijā un sertifikātus par pamatizglītības iegūšanu VISC izsniegs 11.jūnijā.

Savukārt 12.klašu skolēniem mācības beigsies 14.maijā, bet mācību gads noslēgsies 18.jūnijā. Sertifikātus par vispārējās vidējās izglītības ieguvi VISC izsniegs 30.jūnijā.

Centralizēto profesionālās kvalifikācijas eksāmenu teorētiskās daļas norise tiek plānota no 8.jūnija līdz 18.jūnijam, bet praktiskā daļa - līdz jūlija sākumam.

Vasaras brīvlaiks 1.-8. un 10.-11.klašu skolēniem sāksies 1.jūnijā un noslēgsies 31.augustā. 9. un 12.klašu skolēni vasaras brīvlaikā dosies pēc sertifikātu saņemšanas par pamata un vispārējās vidējās izglītības iegūšanu.

Lai mazinātu Covid-19 izplatību, aizvadītajā ziemā 1. līdz 6.klasēm Ziemassvētku brīvlaiks tika pagarināts par vienu nedēļu janvārī, savukārt 7.janvārī tika pieņemts lēmums, ka 1.- 4. klasēm brīvlaiks tika pagarināts vēl par divām nedēļām - līdz 22.janvārim. Jaunāko klašu jeb 5. līdz 6. klases skolēni pēc pagarinātā brīvlaika atsāka mācības attālināti 11.janvārī. Visjaunākajiem jeb 1. klases skolēniem, kuriem ārkārtas situācijas dēļ tika pagarināts brīvlaiks, tika atcelts plānotais vienas nedēļas brīvlaiks februārī.

Marta noslēgumā VISC sadarbībā ar Izglītības kvalitātes valsts dienestu un Latvijas Pašvaldību savienību organizēs skaidrojošu tiešsaistes semināru Izglītības pārvalžu pārstāvjiem, skolu vadītājiem un skolotājiem par 2020./2021. mācību gada noslēgumu, kurā vairāk skaidros dažādus ar mācību gada noslēgumu saistītus jautājumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu