Mūrniece Igaunijas spīkeram apliecina Latvijas gatavību palīdzēt ar Covid-19 pacientu uzņemšanu slimnīcās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Foto: Ieva Ābele, Saeima

Latvija ir gatava sniegt palīdzību un nepieciešamības gadījumā uzņemt slimnīcās Covid-19 pacientus no Igaunijas, attālinātā tikšanās reizē ar Igaunijas jaunievēlēto parlamenta priekšsēdētāju Jiri Ratasu sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, Mūrniece Ratasu apsveica ar ievēlēšanu šajā amatā 18. martā.

"Sadarbība un dialogs starp mūsu valstīm ir ciešs un aktīvs pat pandēmijas laikā," pauda Saeimas priekšsēdētāja uzsverot, ka igauņi un latvieši ir tuvi draugi un partneri ar kopīgām vērtībām un interesēm. Politiķe atzinīgi novērtēja izcilos divpusējos kontaktus, tai skaitā starp parlamentiem, kā arī sadarbību Eiropas Savienības un NATO iekšienē.

Spriežot par Covid-19 pandēmijas izaicinājumiem, Saeimas priekšsēdētāja vēlreiz apliecināja Latvijas gatavību palīdzēt Igaunijai. "Situācija ir satraucoša. Mēs esam gatavi sniegt palīdzību un nepieciešamības gadījumā uzņemt slimnīcās Covid-19 pacientus no Igaunijas," norādīja Mūrniece.

Abu parlamentu priekšsēdētāji pārrunāja arī jautājumus par ātrgaitas dzelzceļa projektu "Rail Baltica", kā arī Baltijas elektrotīklu sinhronizāciju. Mūrniece izcēla Baltijas Asamblejas aktīvo lomu reģionālajā sadarbībā un galveno infrastruktūras projektu attīstībā, uzsverot, ka sadarbība šajā formātā ir pragmatiska un tās veiksmes atslēga balstīta kopīgās vērtībās.

Mūrniece un Ratass bija vienisprātis, ka jāturpina ciešie kontakti starp Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu priekšsēdētājiem, lai īstenotu mūsu reģionam būtiskus projektus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu