Jau novembrī sodīts jaunietis Ludzā atkārtoti sēdies pie stūres dzērumā un, uzsākot bēgšanu no policijas, ietriecies žogā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs foto
Policija. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 18. martā, Ludzā aizturēts kāds iereibis autovadītājs bez tiesībām, kas sācis bēgšanu no policijas un ietriecies mājas žogā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Pēc plkst. 20 policisti Ludzā pamanīja transportlīdzekli, kura braukšanas veids izraisīja aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs varētu būtu apreibinošo vielu ietekmē. Mirklī, kad "Audi A4" vadītājs pamanīja policijas automašīnu, sākta bēgšana. Pakaļdzīšanās rezultātā "Audi" ietriecās kādas mājas žogā, līdz ar ko turpināt bēgšanu nebija iespējams.

Pie transportlīdzekļa stūres bija sēdies 2002. gadā dzimis jaunietis, pret kuru 2020. gada 23. novembrī tika sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Arī šoreiz persona bija sēdusies pie transportlīdzekļa stūres 1,15 promiļu reibumā.

Jaunietim par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība gan par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, gan par izvairīšanos no tiesību ierobežošanas soda izciešanas.

Pret personu tika sākti arī divi administratīvie procesi. Viens ir par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Tāpat, ņemot vērā faktu, ka automašīnā atradās vēl trīs personas no dažādām mājsaimniecībām, par ārkārtējās situācijas un izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu sākts otrs administratīvā pārkāpuma process.

Policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu