FOTO ⟩ Sportot gribētāji vienotā treniņā protestē pret valdības ieviestajiem ierobežojumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

20. marta pēcpusdienā Rīgas centrā pulcējās sportot gribētāji, lai vērstu valdības uzmanību uz ieviestajiem Covid-19 ierobežojumiem sporta jomā.

Šodien, 20.martā, Rīgas centrā pulcējas sportot gribētāji, aicinot atbilstošās valsts iestādes kopīgā sadarbībā izstrādāt sporta nozarei piemērotus atbalsta mehānismus.

17. martā Latvijas Sporta federāciju padome publiskā paziņojumā, pārstāvot 90 sporta federācijas, aicināja atsākt dialogu un atvērt sporta nodarbības telpās un sacensības ārā. Rezolūcija tika pieņemta LSFP biedru kopsapulcē, piedaloties 90 atzīto sporta federāciju pilnvarotajiem pārstāvjiem.

Rezolūcijas tekstā rakstīts: "Šobrīd sporta joma atšķirībā no citām nozarēm un industrijām nav tieši iesaistīta dialogā ar valsts institūcijām – ne par iespēju droši atsākt darbu pandēmijas apstākļos, ne par krīzes iespējamo ietekmi uz nozari un atbalsta mehānismiem sporta jomas atveseļošanai un turpmākai ilgtspējīgai attīstībai. Ņemot vērā, ka sporta nozare ir ne tikai daudzskaitlīga, bet arī ļoti nozīmīga sabiedrības daļa, aicinām LSFP iesaistīt dialogā ar valsts institūcijām kā vienu no nozīmīgiem sociālajiem partneriem būtisku lēmumu pieņemšanā. Mēs varam ne tikai uzskaitīt prasības, bet arī tās realizēt."

Sportisti un asociācijas uzskata, ka ir jāizstrādā nozarei atbilstošus un piemērotus atbalsta mehānismus drošai sportošanai un tās nodrošināšanai ilgtermiņā, novērtējot krīzes iespējamo ietekmi uz cilvēku fizisko un mentālo veselību un sporta nozares infrastruktūras pastāvēšanu.

Arī sociālajos tīklos sportot gribētāji dalījās ar aicinājumu piedalīties vienotajā sporta nodarbībā.

Fitnesa trenere Paula Freimane socialajā vietnē "Instagram" rakstīja: "Kopā ar Latvijas Veselības un Fitnesa asociāciju, Mairi Briedi un Martinu Dukuru aicinām valdību ieklausīties un atļaut, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, darboties sporta klubiem, sporta centriem un treneriem."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu