Tokijas olimpiskās spēles klātienē nevarēs vērot ārzemju fani

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Gaidāmās Tokijas olimpiskās un paralimpiskās spēles nevarēs apmeklēt ārzemju skatītāji, vēsta BBC.

Šādu lēmumu Olimpiādes organizatoru komiteja pieņēma konsultējoties ar Starptautisko olimpisko komiteju (SOK), Japānas valdību, Tokijas metropoles valdību, kā arī starptautisko paralimpisko komiteju.

Lēmums par labu ārzemju fanu neielaišanai valstī pieņems, lai izslēgtu Covid-19 uzliesmojuma riskus. Japānas valdība organizatoriem jau iepriekš bija paudusi, ka ārzemju fanu klātesamība spēļu laikā esot maz ticama.

Tāpat tiek ziņots, ka personas, kuras jau iepriekš bija iegādājušās biļetes uz gaidāmajām olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm varēs vēsties pie organizatoriem, lai atgūtu samaksāto naudu. Tiek lēsts, ka organizatoriem nauda būs jāatgriež par aptuveni 600 000 biļetēm uz olimpiskajām spēlēm un 30 000 biļetēm uz paralimpiskajām spēlēm.

Tiesa, samaksa par iepriekš rezervētiem viesnīcu numuriņiem netikšot atgriezta.

Oriģināli Tokijas olimpiskajām spēlēm bija jānotiek jau 2020. gadā, bet Covid-19 straujās izplatības dēļ tās tika pārceltas uz 2021. gadu.

Šogad Olimpiāde norisināsies no 25. jūlija līdz 8. augustam. Savukārt paralimpiskās spēles norisināsies no 25. augusta līdz 5. septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu