Indijas varas iestādes vilcinās izmeklēt brutāli nogalinātās latvietes slepkavības lietu (21)

Foto: baltic-ireland.ie
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2019. gadā Indijā brutāli nogalinātās latvietes Līgas Skromanes slepkavības izmeklēšana joprojām nevirzās uz priekšu. Viņas partneris Endrū Džordans apgalvo, ka nav atmetis cerības atrast taisnību un ir aicinājis Īrijas valdību pārliecināt Indijas varas iestādes veikt izmeklēšanu par viņa draudzenes šausminošo slepkavību, vēsta portāls "Baltic-Ireland". 

Latvijas pilsone Līga Skromane pazuda 2019. gada 14. martā Indijas dienvidos, Keralas štatā, kur bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos pēc tradicionālajām ajūrvēdas metodēm.

Īrijā dzīvojošā latviete, kas cieta no smagas depresijas, atstāja ajūrvēdas centru Pothenkodes ciematā. Kāds autorikšas vadītājs pastāstīja policijai, ka viņš aizvedis Līgu uz netālo Kovalamas kūrortu, taču arī tur policija nespēja pazudušo atrast.

Pagāja vairāk kā mēnesis un sievietes sakropļotais līķis bez galvas tika atrasts upes krastā Keralas štatā. Indijas policija veica izmeklēšanu un par Līgas slepkavību aizturēja un apsūdzēja divus vietējos vīriešus.

Indijas policija sākotnēji nosprieda, ka Līga ir izdarījusi pašnāvību, bet vēlāk atzina, ka tā bijusi slepkavība. Vēlāk divi vietējie vīrieši tika arestēti un apsūdzēti pirmās pakāpes slepkavībā un izvarošanā. Tomēr pēc tam viņi tika atbrīvoti pret drošības naudu, un kopš tā laika dzīvo savu ierasto dzīvi, jo tiesas datums joprojām nav nozīmēts.

Bojāgājušās latvietes dzīvesbiedrs ir kļuvis par detektīvu un katru dienu strādā pie lietas, nosūtot e-pastus, sazinoties ar saviem ziņotājiem Indijā un visu pierakstot, lai saprastu kopsakarības.

Viņas dzīvesbiedrs atzina, ka viņš nav pārliecināts, ka arestētajiem vīriešiem ir kāds sakars ar Līgas slepkavību. Viņš pauda ciešu pārliecību, ka korupcija Keralas policijas spēkos ir būtiski mazinājusi viņa izredzes atrast draudzenes slepkavu.

"Tiesas process visu laiku tiek atlikts un ir sajūta, ka policijai par to vispār nav nekādas intereses un viņi cenšas visu aprakt. Es domāju, ka policija vienkārši atrada divus vietējos seksa noziedzniekus, kas, šķiet, bija piemēroti apsūdzībām un no viņiem izspieda atzīšanos," sacīja Endrū. 

Viņš pauda aizdomas, ka iesaistīts ir kāds cits, kam ir nauda un vara, lai atpirktos no šīs situācijas, kā tas parasti notiek Indijā.

Policija paziņoja, ka arestētie vīrieši atzinušies, ka upuri satikuši pludmalē, bet pēc tam aizveduši viņu uz mežu, lai smēķētu marihuānu. Viņi sievieti vairākkārt izvarojuši un nejauši nožņauguši, mēģinādami apvaldīt, kad viņa pamodusies. Viņas ķermeni slepkavas pakāruši kokā, lai tas izskatītos pēc pašnāvības.

Vīrietis atzīst, ka šis stāsts ir neticams, jo tas, kā noziedznieki aprakstījuī Līgas nogalināšanu, neatbilst tam, kas tika atklāts autopsijā. Taču viņš ir apņēmības pilns neļaut lietu aizmirst, lai arī nezina vairs, kam lūgt palīdzību. Vīrietis piebilda, ka nekādu reālu palīdzību viņam nav piedāvājušas ne Latvijas vēstniecība, ne Īrijas valdība.

"Es gribētu, lai viņi sazinās ar Indijas valdību un patiešām izdara spiedienu, lai izmeklēšana tiktu novesta līdz galam. Personas, kas to nodarīja Līgai, joprojām ir uz ielām. Citiem indivīdiem, kas ir spējīgi izdarīt šādus noziegumus, tas ļauj domāt, ka viņi var palikt nesodīti. Es neesmu atmetis cerības panākt taisnību un lūdzu Dievu, lai kādu dienu piedzīvotu atrisinājumu," sacīja Endrū. 

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu