Somijai un citām ES valstīm krāpnieki piedāvājuši neeksistējošas vakcīnas €14 miljardu vērtībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: M-Foto/shutterstock.com

Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroja (OLAF) vadītājs Ville Itala atzīmē, ka krāpnieku izteiktie priekšlikumi izskatās reāli, taču faktiski pašu vakcīnu nav.

Noziedznieki mēģinājuši pārdot neeksistējošas vakcīnas pret Covid-19 Eiropas Savienības valstīm par kopumā 14 miljardiem eiro. Par to ziņo Eiropas Birojs krāpšanas apkarošanai (OLAF). Biroja izpilddirektors Ville Itala Somijas raidorganizācijai Yle sacīja, ka birojā ir arī ziņas par mēģinājumiem apkrāpt šādā veidā Somiju.

"Mēs zinām, ka vakcīnas tika piedāvātas arī Somijā," saka Itala.

OLAF biroja izpilddirektors nevarot komentēt, no kurienes šādi piedāvājumi izteikt, taču izmeklēšana šajā lietā turpinās un to veic Somijas tiesībsargājošās iestādes.

Tomēr Ville Itala atzīmēja, ka šādu krāpšanas shēmu autori galvenokārt ir saistīti ar organizēto noziedzību un darbojas no trešajām valstīm. OLAF atklāja krāpšanu pēc tam, kad vairākas ES valstis, kas saņēma šādus piedāvājumus, sazinājās ar Eiropas Komisiju.

Mēs izpētījām priekšlikumus un noskaidrojām, ka aiz tiem stāv noziedznieki. Priekšlikumi ir labi uzrakstīti un izskatās diezgan reāli, taču nekādu vakcīnu nav un tam visam pamatā ir organizētās noziedzības aktivitātēs, - skaidro Itala.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu