Porziņģa vārds tiek saistīts ar Atlantas komandu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Lai arī Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans vairākkārt uzsvēris, ka latvietis netiks aizmainīts, tenkas par Porziņģa nākotni Teksasas komandā joprojām nerimst. 

Kjūbans vairākas reizes dažādiem medijiem norādījis, ka Porziņģis ir "Mavericks" zvaigzne un kluba plānos nav viņa aizmanīšana. Tiesa, ik pa laikam Ziemeļamerikas portālos, žurnālistu vidū izskan versijas par Porziņģa prom došanos no Dalasas. 

Iepriekš baumoja, ka "Mavericks" par Porziņģi apspriedusies ar Goldensteitas "Warriors". 

Tagad "Fadeaway World" Porziņģa vārdu saista ar Atlantas "Hawks" komandu. Tiek ziņots, ka Dalasas apsver viņu mainīt pret Džonu Kolinsu. Tās gan ir tikai baumas... Kolinsam neesot labas attiecības ar citu Atlantas līderi Trē Jangu. 

23 gadus vecais Kolinss, kurš arī spēlē spēka uzbrucēja pozīcijā, šosezon vidēji spēlē guvis 18,2 punktus, savācis 7,8 atlēkušās bumbas zem groziem un veicis 1,4 rezultatīvas piespēles. 

Viņš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem jaunajiem spēka uzbrucējiem līgā. Grozam šosezon uzbrucis ar 53,8% precizitāti. 

Iemesli Porziņģa aizmainīšanai esot tie paši, kas iepriekš, proti, savainojumu vēsture. Traumas pabojās viņa spējas spēlēt visaugstākajā līmenī. 

Debijas sezonā (2015./2016.) Porziņģis laukumā devās 72 spēlēs, nākamajā nospēlēja 66 mačus, bet vēl pēc tam piedalījās tikai 48 spēlēs. 2018./2019. gada sezonu Porziņģis izlaida pilnībā krustenisko saišu plīsuma dēļ. Arī šosezon viņš izlaidis 15 no komandas 40 mačiem. 

Šosezon 25 aizvadītajās spēlēs Latvijas basketbola spožākā zvaigzne izcēlies ar 20,0 punktiem vidēji spēlē, 8,6 atlēkušajām bumbām, 1,6 bloķētiem metieniem un no tālmetienu līnijas uzbrucis ar 36,6% precizitāti.

Dalasas "Mavericks" komanda pašlaik Rietumu konferencē ar 21 panākumu 40 spēlēs ierindojas astotajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu