ES komisārs paziņojis, kad Eiropā varētu sasniegt kolektīvo imunitāti pret Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Andrii Yalanskyi/Shutterstock.com

Kolektīvā imunitāte pret Covid-19 vakcinācijas ceļā Eiropā var tikt sasniegta jūlijā, paziņojis Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons, kurš pirmdien uzturēsies vizītē Latvijā.

"Ņemsim simbolisku datumu - līdz 14.jūlijam mums ir iespēja sasniegt imunitāti visā kontinentā," Francijas telekanālam TF1 sacījis Bretons, kurš Eiropas Komisijā pārstāv Franciju. 14.jūlijs Francijā ir valsts svētki - Bastīlijas ieņemšanas diena.

"Mēs esam tuvu mērķim, jo mēs zinām, ka, lai uzvarētu šo pandēmiju, ir tikai viens risinājums - vakcinācija. Vakcīnas ierodas,"  teicis Bretons.

Komisārs norādījis, ka no marta līdz jūlijam Eropas Savienībā paredzēts saņemt 300-350 miljonus vakcīnu devu.

Bretons piebildis, ka vakcīnas pret Covid-19 Eiropā tiks ražotas 55 rūpnīcās.

Jau ziņots, ka Bretonam pirmdien paredzēts ierasties Rīgā, lai ar ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu (PCL; KPV LV) un farmācijas nozares uzņēmumiem pārrunātu Latvijas piedāvājumu un gatavību iesaistīties Covid-19 vakcīnu ražošanā.

Apņemšanos iesaistīties vakcīnu ražošanā jau ir pauduši lielākie Latvijas medikamentu ražotāji - "Grindeks", "Olainfarm" un "Pharmidea", kas ir gatavi attīstīt Covid-19 vakcīnu ražošanu, pamatojoties uz biotehnoloģijām un gēnu terapijas tehnoloģijām attiecībā uz visu vakcīnu veidiem. Potenciāli ir paredzama arī citu Latvijas uzņēmumu iesaistīšanās projektā, paudusi Ekonomikas ministrija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu