Par neatļautu rūpniecisko zveju Lubānā aiztur maluzvejnieku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaijas un zvejas tīkli. Ilustratīvs attēls.
Kaijas un zvejas tīkli. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Organizējot ilgstošas dežūras un regulārus reidus, Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Latgales reģionālās administrācijas valsts vides inspektoriem pagājušajā nedēļā Lubānā izdevies aizturēt maluzvejnieku, aģentūru LETA informēja DAP Latgales reģionālas administrācijas dabas izglītības darba speciāliste Diāna Selecka.

Regulāri veicot reidus Lubānā, inspektoriem Madonas novada Ošupē izdevies aizturēt maluzvejnieku, kas lieguma periodā nelikumīgi nodarbojies ar rūpniecisko zveju, izmantojot četrus zvejas tīklus ar kopējo garumu 120 metri. Valsts vides inspektori izņēma tīklus un lomu - divus plaužus un divus līņus. Par nelikumīgo rūpalu tiks sākta administratīvā lietvedība un piemērots sods, tāpat tiks konfiscēti nelikumīgie zvejas rīki. Likums paredz, ka par šādu pārkāpumu var sodīt ar naudassodu līdz 280 eiro.

DAP Latgales reģionālās administrācijas dabas aizsardzības vecākais speciālists Dainis Tučs informēja, ka kopumā zvejnieki Lubānā ir ļoti apzinīgi. "Šo pārkāpēju varam uzskatīt par pēdējo mohikāni - viņš ir pēdējais no "vecajiem maluzvejniekiem", kurš, kā pats atzīst, ar šo nelikumīgo rūpalu nodarbojies 30 gadus," stāstīja Tučs.

Gada divos pirmajos mēnešos DAP Latgales reģionālās administrācijas valsts vides inspektori veikuši 46 makšķerēšanas un zvejas pārbaudes, ierosināta 31 administratīvā atbildības lieta. No ezeriem izņemtas 88 ūdas un viens zivju tīkls. Konfiscēti četri zivju tīkli ar kopgarumu 120 metri. Par pārkāpumiem piemērotā naudas soda summa - 460 eiro.

Lai arī pašlaik ezerus vēl klāj ledus kārta, siltais gadalaiks nav aiz kalniem un pavisam drīz līdakas meklēs vietu nārstam. No 1.marta līdz 30.aprīlim nedrīkst iegūt līdakas un liegums attiecas arī uz rūpniecisko zveju. No 1.marta līdz 30.aprīlim aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transporta līdzekļiem visās ūdenstilpēs.

DAP aicina makšķerniekus un zvejniekus saudzēt zivis nārsta laikā. DAP lūdz iedzīvotājus par pamanītiem iespējamiem zvejniecības vai makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem nekavējoties ziņot valsts vides inspektoriem Latgales reģionālajā administrācijā, zvanot pa tālruni 26 112 686 vai 28 602 895.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu