Tūroperators "Tez Tour" ārkārtējās situācijas laikā neplāno atsākt lidojumus uz trešajām valstīm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: musicman/shutterstock.com

Latvijas tūrisma operators "Tez Tour" līdz esošās ārkārtējās situācijas beigām neplāno atsākt lidojumus uz trešajām valstīm, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Kompānijā uzsvēra - tiklīdz epidemioloģiskā situācija Latvijā pilnībā atbildīs drošas ceļošanas un atpūtas kritērijiem, nekavējoties tiks atklāta lidojumu programma uz populāriem tūrisma galamērķiem.

"Patlaban, laikā, kad valstī joprojām turpinās ārkārtējā situācija, spēkā ir Latvijas valdības pieņemtie stingrie drošas ceļošanas noteikumi uz trešajām valstīm un Ārlietu ministrijas ieteikums pilnībā atturēties no nesvarīgiem braucieniem-ceļojumiem uz ārvalstīm - atbildīgi novērtējot to nepieciešamību.

Tūristu drošība - tā nedrīkst būt apdraudēta nekādā gadījumā. Tāda ir mūsu viennozīmīga un strikta nostāja šajā jautājumā. Pat tagad, kad formāli pastāv iespēja organizēt lidojumus vairākos tūrisma virzienos, mēs skaidri apzināmies visus ar ceļošanu saistītos iespējamos riskus un to varbūtējās sekas, jo Covid-19 izplatība Latvijā un Eiropas Savienībā joprojām ir sabiedrību apdraudoša," minēja "Tez Tour" Latvija vadītājs Konstantīns Paļgovs.

Viņš arī atzīmēja, ka "Tez Tour" ir pilnībā gatava 2021.gada vasaras sezonai un paredz lielu pieprasījumu pēc ceļojumiem, tostarp gan izejošajā tūrismā, gan ienākošajā tūrismā. 

Pēc Paļgova prognozētā, tūrisma nozares atgriešanās ierastajā ritmā, visticamāk, sāksies šogad aprīlī-maijā, taču šis process, lai spētu apmierināt visas klientu vēlmes un nodrošināt ceļotājiem augstākos drošības un komforta nosacījumus, būs pakāpenisks.

No Latvijas "Tez Tour" nodrošina lidojumus uz Itālijas, Austrijas, Spānijas, Andoras, Turcijas, Grieķijas, Ēģiptes, Kipras, Bulgārijas, Apvienoto Arābu Emirātu, Taizemes, Maldīvijas, Kubas, Dominikānas un citu valstu kūrortiem.

Jau vēstīts, ka 2019.gadā "Tez Tour" strādāja ar 39,757 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 28,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 43,3% un bija 1,27 miljoni eiro. Kompānija "Tez Tour" reģistrēta 2002.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro. "Tez Tour" vienīgais īpašnieks ir Spānijā reģistrēta kompānija "Germesinvest SL".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu