Rundāles novadā konstatēta naftas produktu noplūde Īslīces upē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: creator999, Shutterstock.

Valsts vides dienests (VVD) šodien saņēmis informāciju par Rundāles novada Viesturu pagastā notikušu naftas produktu piesārņojumu Īslīces upē, kas varētu būt radies no nelikumīga pieslēguma naftas cauruļvadam, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Kļaveniece.

Pēc viņas stāstītā, pārbaudes laikā uz vietas konstatēts, ka Īslīces upē Viesturu pagastā novērojams naftas produktu piesārņojums vismaz piecu kilometru garumā visā upes platumā.

Notikuma vietā pašlaik strādā VVD inspektori un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki. Upē tiek izvietotas bonas naftas produktu savākšanai, sacīja Kļaveniece.

Pašlaik konstatēts, ka naftas produkti Īslīces upē ieplūst no virszemes strauta. Atbildīgie dienesti strādā, lai noteiktu piesārņojum avotu.

VVD aicina iedzīvotājus neizmantot upes ūdeni saimnieciskām vajadzībām.

Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis ("Cilvēkiem un zemei") pastāstīja, ka pašvaldības atbalsts notikuma vietā pašlaik nav nepieciešams. Vietvara ir informējusi iedzīvotājus par notikušo, aicinot nelietot upes ūdens saimnieciskajām vajadzībām un netuvoties notikuma vietai. Kārtību pie upes uzrauga pašvaldības policijas inspektors.

Okmanis atzina, ka tuvumā upes posmam, kur noplūde konstatēta, nedzīvo daudz cilvēku, un avārijai nevajadzētu ietekmēt iedzīvotājus.

Notikuma vietā atrodas arī novadu šķērsojošā naftas vada īpašnieces SIA "LatRosTrans" pārstāvji.

Naftas produktu piesārņojums Īslīces upē varētu būt radies no nelikumīga pieslēguma naftas cauruļvadam

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret dabas vidi. Likumsargi turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Saskaņā ar sākotnēji pieejamo informāciju, iespējams, piesārņojums radies no nelikumīga pieslēguma naftas produktu cauruļvadam Polocka-Ventspils.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu