Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

"Tevi jāizvaro, lai izārstētu!" Kā hiromants Igaunijā seksuāli izmantoja bērnu un vairākas sievietes (2)

Ilustratīvs attēls. Foto: Frame Studio/Shutterstock.com
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

1934. gada 6. februārī Igaunijas pilsētā Narvā notika skandalozs tiesas process - tajā tika apsūdzēts Augusts Eraparts, kurš nogalināja savu sievu, kas bija pirmā sieviete - taksometra vadītāja pilsētā. Tajā pašā laikā notika vēl viena skaļa lieta, kurā hiromants Jakobs Adamss tika apsūdzēts savas klientes izvarošanā. Igaunijas podkāsts "Külmavärinad" atminējās notikumus no pagātnes.

31 gadu vecais Adamss nodarbojās ar uzņēmējdarbību, bet vēlāk kļuva par faķīru, kas viņam atnesa lielākus ienākumus.

Viņš braukāja apkārt pa pilsētām un dēvēja sevi par izcilu filozofu, hipnotizētāju un sludināja jaunu ticību.

Hiromants skaidroja, ka ir saņēmis augsta ranga priestera godu un uzskatīja sevi par okultisma akadēmijas direktoru. Viņš minēja, ka ir izcils zinātnieks un cilvēka dvēseles pētnieks.

Adamss skaidroja, ka ir dižais gars un ir saistīts ar garīgo un fizisko pasauli. Viņš cilvēkiem stāstīja par laimi, tagadni, pagātni un nākotni, kā arī par stundu precizitāti, deva brīdinājumus un pareģoja nelaimes gadījumus.

Viņš apsolīja sevi apglabāt 12 metrus zem zemes 12 dienas pēc kārtas, kā rezultātā viņš pierādītu, ka joprojām ir dzīvs. Tāpat hiromants stāstīja, ka prot staigāt pa ūdens virsmu un vēl daudzas aizdomīgas lietas.

Reklāmas upuri

Par Adamsa reklāmas upuri kļuva kāda Narvas audumu fabrikas strādniece, kuru sauca Salme. 

1933. gadā satraukta māte aizveda savu meitu pie Adamsa, lai viņš meiteni izārstētu. Hiromants uzklausīja mātes sūdzības un aicināja meiteni doties viņam līdzi iekšā kabinetā. Bērna māte palikusi uzgaidāmajā telpā.

Drīz vien no Adamsa kabineta izskanēja meitenes kliedzieni, taču māte domāja, ka tur nenotiek nekas slikts, jo ārsti bieži veic nepatīkamas procedūras saviem klientiem.

Tikai vēlāk atklājās, ka Adamss Salmei lika izģērbties un pakļāva viņu seksuālai vardarbībai. Meitene par notikušo savai mātei izstāstīja pēc tam, kad iznāca no hiromanta kabineta.

Māte draudēja Adamsam, ka vērsīsies attiecīgajās varas iestādēs, taču viņš norādīja, ka citādāk neesot iespējams izārstēt slimniekus.

Policija nekavējoties aizturēja Adamsu, kurš norādīja, ka dzimumakts noticis pēc abpusējas vienošanās.

Salme likumsargiem stāstīja, ka Adamss esot apgalvojis, ka meitenei esot nepieciešama seksoterapija. 

Adamss darbojās vairākās pilsētās, bet bija īpaši populārs Viljandi apriņķī. Tur atklājies, ka Viljandi pilsētā dzīvojot vēl vairākas sievietes, kuras hiromants seksuāli izmantojis.

Viņam draudēja sods - 10 gadu ilgs piespiedu darbs. Tiesas process notika 1934. gadā. Adamss neatzina savu vainu, kā rezultātā viņam tika piespriests astoņus gadus ilgs piespiedu darbs.

Tāpat tika apmierināta Salmes civilprasība, kas nozīmēja, ka Adamsam pirms meitenes apprecēšanās katru gadu jāmaksā 240 kronas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu