Brazīlijā vienas diennakts Covid-19 upuru skaits sasniedz jaunu "rekordu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijā otrdien tika reģistrēts 3251 jauns ar Covid-19 saistīts nāves gadījums, sasniedzot jaunu 24 stundu rekordu, paziņoja Veselības ministrija.

Jauno vienas diennakts nāves gadījumu skaits pirmoreiz pārsniedza 3000. 

Brazīlijā, kur ir 212 miljoni iedzīvotāju, ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ir pieaudzis līdz gandrīz 299 000, un šai ziņā Brazīlija atrodas otrajā vietā pasaulē aiz ASV.

Jaunais rekords tika sasniegts dienā, kad Brazīlijā stājās amatā jauns veselības ministrs Marselu Keiroga, pārņemot šo amatu no armijas ģenerāļa Eduardu Pazuelu, kuram nebija iepriekšējas medicīniskas pieredzes.

55 gadus vecais kardiologs Keiroga ir ceturtais veselības ministrs kopš pandēmijas sākuma. 

Pazuelu draud izmeklēšana par to, ka viņš nenodrošināja medicīniskā skābekļa piegādes Manausas pilsētai, kur janvārī daudzi Covid-19 pacienti nosmaka slimnīcās skābekļa trūkuma dēļ. 

Brazīlijā vidējais vienas diennakts jauno Covid-19 upuru skaits kopš gada sākuma ir vairāk nekā trīskāršojies līdz 2364, kas pašlaik ir lielākais pasaulē. 

Brazīlijā līdz šim ir apstiprināti 12,1 miljons Covid-19 infekcijas gadījumu, un arī pēc to skaita Brazīlija ir otrajā vietā pasaulē aiz ASV. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu