Sevastova un Ostapenko aizvada Maiami "WTA 1000" pirmās kārtas spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova trešdien aizvadīs Maiami "WTA 1000" turnīra pirmās kārtas spēles.

Ostapenko ap plkst.18.30 pēc Latvijas laika uzsāks maču pret ķīnieti Sjijui Vanu, bet Sevastova ap plkst.20 sāks mērot spēkus ar serbieti Olgu Daniloviču.

Ostapenko WTA rangā ieņem 54.vietu, bet Vana ir 135.pozīcijā.

Abas tenisistes iepriekš karjerā nav tikušās.

Ostapenko pēdējo reizi kortā devās pagājušajā nedēļā, kad Sanktpēterburgas "WTA 500" raudzes turnīra apstājās otrajā kārtā. Savukārt Vana Maiami ieradās no Monterrejas, kur nepārvarēja "WTA 250" turnīra kvalifikāciju.

Ostapenko šosezon desmit spēlēs ir izcīnījusi piecas uzvaras, bet Vana uzvarējusi tikai vienā no sešām cīņām. 

Latvijas tenisiste karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, tajā skaitā triumfējot Francijas atklātajā čempionātā, kamēr 19 gadus vecā Vana lūko izcīnīt savu pirmo trofeju.

Dohas turnīra laikā Latvijas pirmā rakete atjaunoja sadarbību ar 2013.gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāju Marionu Bartoli, kura ģimenes pieauguma dēļ bija paņēmusi pauzi treneres arodā. Ostapenko un francūzietes sadarbība 2019.gada rudenī izvērtās ļoti veiksmīga, jo ar jauno treneri korta malā rīdziniece sasniedza divus WTA turnīru finālus pēc kārtas, vienā no tiem izcīnot uzvaru.

Šī dueļa uzvarētāju otrajā kārtā gaida mājiniece Elisone Rīske (WTA 27.), kurai piešķirts 25.numurs.

Tāpat no pirmās kārtas turnīrs būs jāsāk WTA 57.numuram Sevastovai, kurai pretī stāsies kvalifikāciju pārvarējusī serbiete Olga Daniloviča (WTA 160.).

Arī viņām šī būs pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Sevastova savu līdz šim pēdējo spēli aizvadīja marta sākumā, kad apstājās Dubaijas "WTA 1000" raudzes turnīra otrajā kārtā. Savukārt Daniloviča pirms spēlēšanas Maiami nepārvarēja kvalifikāciju turnīros Lionā un Melburnā. 

Sevastovai kopš pērnā gada sākuma nav izdevies demonstrēt stabilu sniegumu WTA tūrē, kur viņa uzvarējusi tikai piecās no pēdējām 18 spēlēm. Šajā sezonā viņai ir četras uzvaras un seši zaudējumi, bet pretiniecei - sešas uzvaras un četri zaudējumi.

Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četras WTA trofejas, bet Danilovičai ir viens panākums, kas gūts 2018.gadā "Moscow River Cup".

Gadījumā, ja Sevastova pārvarēs pirmo kārtu, otrajā viņai būs jātiekas ar talantīgo amerikānieti Koriju Gofu (WTA 36.), kurai piešķirts 31.numurs.

Turnīrs Maiami uz cietā seguma norisināsies līdz 3.aprīlim. Sacensību kopējais balvu fonds mērāms 3,2 miljonu ASV dolāru apmērā.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu