Valmieras Kultūras centrā iekārto masu vakcinācijas pret Covid-19 centru (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valmieras kultūras centrs.
Valmieras kultūras centrs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Patlaban Valmierā, Kultūras centrā Rīgas ielā 10, ir sākta masu vakcinācijas pret Covid-19 centra iekārtošana un sagatavošanās darbības sākšanai, aģentūru LETA informēja Valmieras Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Vakcinācijas pakalpojuma sniedzēju atlases procedūrā vakcinācijas nodrošināšanai masu vakcinācijas centrā Valmierā izvēlēta SIA "Vidzemes slimnīca", kas nodrošinās četras medicīnas personāla brigādes divās maiņās dienā. Valmieras vakcinācijas centrā plāno nodrošināt 500 iedzīvotāju vakcināciju dienā, līdz 3000 nedēļā.

Kā norādīja Melece, Valmieras pilsētas pašvaldība vakcinācijas centram nodrošinās telpas un telpu iekārtojumu, tehnisko personālu, kas atbilst vakcinācijas centra darbībai nepieciešamajām prasībām. 

"Vietas izvēle ir piemērota, lai to ātri un ērti sasniegtu gan Valmieras, gan apkārtējo novadu iedzīvotāji, kuri ieradīsies ar sabiedrisko transportu vai automašīnām. Tas būs ērti sasniedzams un pieejams arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām," skaidroja pašvaldības pārstāve.

Pašvaldība nepieciešamības gadījumā ir gatava šim darbam attālināto mācību laikā uzrunāt arī izglītības iestāžu medicīnas personālu. Līdztekus masu vakcinācijas centra darbībai, vakcināciju Valmierā turpinās nodrošināt "Vidzemes slimnīca", SIA "Valmieras Veselības centrs" vakcinācijas kabineti, kā arī Covid-19 vakcinācijas nodrošināšanai pieteikušies ģimenes ārsti.

Melece uzsvēra, ka Valmieras iedzīvotāji ir vieni no aktīvākajiem, kuri piesakās vakcinācijai, līdz ar to svarīgākais, kas tiks prasīts no vakcinācijas procesa organizētājiem, būs nodrošināt vakcīnas un iedzīvotāju sarakstus.

Viena no priekšrocībām centralizētai vakcinācijai būs loģistikas atvieglošana vakcīnu piegādei, medicīnas personāla mērķtiecīgs darbs iedzīvotāju veselības stāvokļa novērtēšanai, vakcinēšanai un novērošanai, savukārt saziņas darbu ar iedzīvotājiem, saskaņojot vakcinācijas dienu un laiku, varēs veikt citi cilvēki.

Valmieras masu vakcinācijas centrs darbu varēs sākt 1.aprīlī, lai jau aprīļa vidū, kad plānota liela vakcīnu devu piegāde Latvijai, vakcināciju sāktu ar lielāko iespējamo jaudu.

Vakcinācija ir vienīgais veids, kā sasniegt pūļa imunitāti, lai sabiedrība un valsts ekonomika varētu atgriezties situācijā, kāda tā bija pirms vairāk nekā gada.

Pašvaldība atgādina, ka iedzīvotāji vakcinācijai var pieteikties vietnē "manavakcina.lv", autorizējoties "Latvija.lv", zvanot pa tālruni 8989, pie saviem ģimenes ārstiem.

Ja ģimenes ārsts nav pieteicies vakcinācijai, var pieteikties Vidzemes slimnīcas un Valmieras Veselības centra vakcinācijas kabinetos.

LETA jau vēstīja, ka otrdien, 23.martā, vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši kopumā 5057 cilvēki, 384 cilvēkiem vakcinācijas procesu noslēdzot, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Vakar potēto cilvēku skaits ir viens no lielākajiem vakcinācijas procesa gaitā Latvijā. Augstāks dienā potēto cilvēku skaits fiksēts 4.martā, kad vakcīnu saņēma 5945 iedzīvotāji.

Kā vēstīts, Latvijā ir iecerēts veidot deviņus liela mēroga vakcinācijas centrus reģionos, kas atradīsies Ventspilī, Liepājā, Jelgava, Jūrmalā, Cēsīs, Valmierā, Rēzeknē, Jēkabpilī un Daugavpilī.

Šajos deviņos centros vakcināciju nodrošinās 105 vakcinācijas vienības, nodrošinot 40 500 vakcinācijas nedēļā.

Savukārt vēl astoņās pilsētās - Kuldīgā, Saldū, Tukumā, Bauskā, Siguldā, Aizkrauklē, Madonā un Gulbenē - strādās 32 vakcinācijas vienības, kas vakcinēs 8000 devas nedēļā.

Liela mēroga vakcinācijas centri reģionos varētu sākt darbu 1.aprīlī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu